DV Rin Tin Tin u novom će ruhu dočekati 204 upisane djece u 2017. godini

DV Rin Tin Tin u novom će ruhu dočekati 204 upisane djece u 2017. godini-80894

GRAD PULA KONTINUIRANO ULAŽE U PODIZANJE KVALITETE DJEČJIH VRTIĆA
Grad Pula i ove godine nastavlja s kontinuiranim ulaganjem, osuvremenjivanjem te investicijskim održavanjem objekata predškolskih ustanova čiji je vlasnik, među kojima je i dječji vrtić Rin Tin Tin.

„Pula se, kao nositelj statusa Grada prijatelja djece već dugi niz godina, može pohvaliti činjenicom da za predškolski odgoj izdvaja preko 47 milijuna kuna iz Proračuna za 2017. godinu. Na ovaj se način želi održati visoka razina kvalitete dječjih vrtića te zadovoljiti potrebe polaznika vrtića, naših najmlađih sugrađana“, istaknuo je gradonačelnik Grada Pule Boris Miletić naglasivši kako u Puli danas više nema listi čekanja za upis djece u dječje vrtiće, već da su upisana sva djeca koja zadovoljavaju kriterije. „Možemo reći kako smo spremni za novu pedagošku godinu te da su trenutni radovi, kojima će se dodatno urediti vrtićki objekti, u finalnoj fazi“, dodao je Miletić.

U sklopu radova koji su provedeni u DV-SI Rin Tin Tin uređene su skupine Delfini i Pinguino te glavna zgrada na Glavinićevom Usponu. Osim toga, provedeni su jednostavniji radovi na uređenju prostora skupine Delfini pri talijanskoj osnovnoj školi Giuseppina Martinuzzi u sklopu kojih su oličeni zidovi, popravljena je stolarija te je provedeno brušenje parketa. Za djecu su nabavljene nove stolice, kao i kutić za igru te didaktičko istraživački materijali za svjetlosno spoznajne igre.

Novim sjajem zasjat će i prostor u skupini Pinguino u Banovčevoj ulici na Verudi koji je temeljito oličen te za koji su nabavljene nove zaštite za grijaća tijela, kao i veliki ugradbeni ormar izrađen po mjeri za potrebe odgojitelja i tehničkog osoblja.

Od radova na sanaciji izdvajaju se oni pri centralnoj zgradi na Glavinićevom Usponu gdje je izbrušeno i lakirano drvom obloženo stubište te sanirana terasa koja je propuštala vodu na strop u garderobnom i sanitarnom prostoru. U fazi sanacije je i strop na glavnom ulazu (natkriveni dio predulaza u zgradu) te strop na izlazu na terase u prizemlju koje djeca koriste za izlazak u dvorište. Također, u dvorištu vrtića na Glavinićevom Usponu prefarbane su i dodatno osigurane sve sprave i igrala, ograde u dvorištu, a dodatno će se urediti glavni ulazni, kao i službeni prolaz za dostavu. Radove obnove i rekonstrukcije objekata izveo je Castrum Pula 97 u vrijednosti 50 tisuća kuna.
„Obnovljen je i knjižni fond za potrebe djece u svim skupinama, nabavljena je stručna literatura za odgojitelje te radni listići za predškolarce u vrijednosti od gotovo 40 tisuća kuna, zahvaljujući donaciji Unione italiana – UPT (Universita`popolare di Trieste)“, istaknula je ravnateljica DV-SI Rin Tin Tin-a Tamara Brussich dodavši kako su s dodatnih 20 tisuća kuna u svim skupinama nadopunjeni didaktički i potrošni materijali.

Uz navedeno, za potrebe kuhinje u kojoj se pripravljaju svi dnevni obroci za potrebe vrtića nabavljeni su i novi pomoćni uređaji u iznosu od pet tisuća kuna, a u postupku je nabava kotla za kuhanje, čija se protuvrijednost kreće oko 30 tisuća kuna. U suradnji sa Zaštitnom radionicom Tekop Nova, nabavljena je nova radna odjeća za tehničko i kuhinjsko osoblje u vrijednosti od 9.5 tisuća kuna.

„Veseli me što će naš centralni vrtić, kao i područne skupine, zasjati novim sjajem i što će biti oplemenjeni novim sadržajima i igračkama“, naglasila je ravnateljica DV-SI Rin Tin Tin-a te napomenula kako vrtić s 1. rujnom započinje novu pedagošku godinu, s 204 upisane djece u 10 skupina. rex