Dušan Černjul: ‘Istra gourmet tour večere’ sve kvalitetnije i posjećenije

Dušan Černjul: ‘Istra gourmet tour večere’ sve kvalitetnije i posjećenije-55863

NA REDU SU: RESTORAN 'ORCA' I GOSTIONICA 'TRI LOVCA'
Danas je u Obrtničkoj komori u Puli najavljen još jedan 'Istra gourmet tour' koji se nastavlja već sutra, 19. veljače u rovinjskom restoranu 'Orca'. Orca za tu prigodu priprema riblji i mesni menu, a kako je to i inače, cijene su promotivne – od 120 kuna po osobi. Vlasnik restorana Orca Milan Hrvatin pozvao je zainteresirane da se prijave na 816-851 ili 098 421 421 ili emailom: mail mjesta ima dovoljno, a restoran raspolaže kapacitetom do cca 115 mjesta.

Danas su ponudu slovenske gostione 'Tri lovca' najavili iz slovenske Obrtničke komore – predsjednik Slavko Vižintin i stručna suradnica Andreja Kozlovič.
'Gostionu 'Tri lovca' su osnovala tri brata, nudi riblje i mesne specijalitete, a posebno su opredijeljeni za divljač. Raspolažu s 60 unutarnjih i 20 vanjskih mjesta, nude vina iz obližnjih vinograda i kruh iz krušne peći', najavila je Kozlovič. Istra gourmet tour će se u 'Tri lovca' održati 26. veljače u 19 sati po cijeni od 18 Eura, s mogućnošću izbora ribljeg ili mesnog menija. Rezervacije se primaju na: +386 317 224 60, emailom: mail.

Da suradnja domaćih i slovenskih ugostitelja teče vrlo dobro, potvrdio je i Dušan Černjul predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika OK Istarske županije koji je istaknuo da ova manifestacija sve više dobiva na kvaliteti – 'Imamo sve više zainteresiranih ugostitelja i sve više posjetitelja. Moram pohvaliti i kvalitetu prezentacije hrane, ali i kvalitetu druženja na Istra gourmet večerama', rekao je Černjul dodajući da je u ovogodišnji gourmet tour uključeno 18 restorana – 14 domaćih i četiri slovenska, a sve je počelo sa 12 restorana.

Istra gourmet tour se u ožujku nastavlja u Konobi 'Milena' u Višnjanu – 5. ožujka, te 12. ožujka u Gostionici 'Mohoreč' u slovenskom Gračišču, 19. ožujka u ročkoj Konobi 'Valter – Kolinasi', te 26. ožujka u 'Špacapanovoj hiši' u Komenu u Sloveniji. Završna večera slijedi i travnju, 2. travnja u pulskom restoranu 'Karlo. Konferenciju za medije danas je koordinirala stručna suradnica OK za cehove Gorana Mihovilović. (Tekst i Foto: Doris Floričić)