Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom JI održali sastanak s predstavnicima Grada Pule

Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom JI održali sastanak s predstavnicima Grada Pule-128141

PRENOSIMO PRIOPĆENJE DRUŠTVA OSOBA S TJELESNIM INVALIDITETOM JI
Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Južne Istre poslalo je svoje priopćenje nakon sastanka s predstavnicima Grada Pule u svezi označavanja tri parkirna mjesta za osobne automobile kojima se prevoze osobe s invaliditetom na Narodnom trgu, preko puta zelene tržnice. Njihovo priopćenje u cijelosti prenosimo: 

"Nakon našeg dopisa i najave mirnog prosvjeda, dana 29. lipnja 2022. godine održan je sastanak na parkiralištima na Narodnom trgu i u Flanatičkoj ulici kojem su u ime Grada Pule prisustvovali Martina Šajina Mihovilović i Ermano Skomeršić, a u ime Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Južne Istre, Mladen Pucarić i Zuzana Hoti-Radolović.

Predstavnici Društva na licu su mjesta, praktično demonstrirali zašto je za osobe s invaliditetom smanjene pokretljivosti bolje da su parkirna mjesta označena na Narodnom trgu te predložili sljedeće rješenje:

1. Da se na Narodnom trgu označe tri parkirna mjesta za osobne automobile kojima se prevoze osobe s invaliditetom koja su na tom mjestu bila označena tridesetak godina, i to počevši od pješačkog prijelaza pa u smjeru kretanja prometa. Prijedlog je i da se na tim mjestima parkiranje ograniči na maksimalno dva sata.

2. Da se na parkiralištu u Flanatičkoj ukinu tri novooznačena pristupačna parkirna mjesta te da se na tom mjestu označe parkirna mjesta za dostavu.

3. Da se na parkiralištu u Flanatičkoj uz prolaz prema tržnici označe dva pristupačna parkirna mjesta na mjestima trenutno označenim za dostavu

Predstavnici grada najavili su kako će nas o odluci po našem prijedlogu izvijestiti tijekom sutrašnjeg dana. Ovisno o njihovom stavu Predsjedništvo Društva donijet će odluku o daljnjim aktivnostima."

(dv)