Draga di Lovrana

Kako pobijediti strah od visine? Autosugestijom, terapijama alternativne medicine, ?ašicom finog francuskog konjaka, dobrim razlogom, zbog kojeg vrijedi malo zažmiriti, stisnuti zube, osjetiti trnce u nogama i laganu vrtoglavicu što razvija adrenalin, tako potreban da bismo osjetili ono u ?emu oko i duša uživa!? Neizvjesnost, ali i dobar osje?aj da nas "tamo negdje gore" ?eka savršenost bliska zvjezdanom sjaju, pratila je naš uspon od Lovrana do Lovranske Drage (na 400 metara nadmorske visine). Ugodno obiteljsko ?avrljanje u automobilu i umjetni?ka radoznalost dovele su nas na destinaciju kakvu hrvatski turizam i priželjkuje. Hotel "Draga di Lovrana" zapeo je za oko i caru Franji Josipu, a kako ne bi nama! APARTMAN KOJI OSTAVLJA BEZ TEKSTA Smješten na visini od koje zastaje dah, s pogledom što istovremeno zahva?a, more, kvarnerski zaljev, Rijeku, Cres, Krk, planinu U?ku i njenu najvišu to?ku, dovoljno je dobar razlog da (smiješni) strah od takvih visina dostojanstveno "odradimo" na putu do užitka koji ovaj hotel može priuštiti. Ono u ?emu je uživao car, bilo je i nama dostupno. Osim (naravno), prirode što je ostala netaknuta, zraka što struji izme?u planinskih vrhova i spaja se s Mediteranom pa se opet vra?a prepun mirisa lovora, ružmarina, kamelija i soli, hotel je zadržao oblik, unutrašnje ure?enje, "štih", s po?etka stolje?a. Svaka suvremenost u korist je gostu koji zavre?uje biti tamo, svaka intervencija u interijeru dio je 21. stolje?a, ali povijest i carska prošlost nametnuta je, s razlogom, kao zacrtani okvir unutar kojeg su sadašnji vlasnici podarili novu mladost hotelu "Draga di Lovrana". Oni ovdje nisu slu?ajno. Još davno otac gospodina Christiana Nikolca zacrtao je put na karti sudbine svog sina, kupivši hotel u ne baš reprezentativnom stanju, sin je sreo svoju Sanju i, dio intime ?emo presko?iti, danas oni vode hotel na zaista visokom nivou. Apartman od stotinjak (i više) kvadrata u koji smo se s veseljem smjestili, prvih nekoliko minuta ostavio nas je bez teksta. Spava?a soba, balkon, kuhinja, pa još jedna soba, dnevni boravak, a onda kupaonica. U njoj: jaccuzi kada veli?ine omanjeg hidromasažnog bazena, sauna, pa luksuzna tuš kabina, mirisne svije?e za romantike, a plazma televizor za poštovatelje komoditeta što 21. stolje?e daruje ?ak i onima što u najintimnijim trenutcima vole imati pogled na prozor u svijet. Tamo gdje je "car išao sam", danas je daljinski upravlja? i direktni spoj sa stvarnoš?u! Jer ovo ovdje, opisano, sve je samo ne stvarnost! Veliki dnevni boravak s kožnom garniturom, s, naravno, plazma televizorom, u spoju s malom kuhinjom u hrastovini u kojoj vas sa sjajem dobrodošlice do?ekuju birane butelje vina iz Hrvatske i svijeta i, još k tome, postavljeni stol za ve?eru jednako uslužno, kao nas troje, primio je i našeg ?etveronožnog ljubimca, Dylana. Ovdje se ne morate odvajati od svog najboljeg prijatelja samo zato što bi to bilo neprihvatljivo u jednom takvom, luksuznom ambijentu. ?UDA DONOSI "PETAR PAN" Christian je nakon podužeg razgovora otkrio da posjeduje plivaricu i ko?u zavidnih karakteristika, a sve ovo što ?ete sada pro?itati nije hvalisanje, ve? ?injenica koju je nemogu?e zanemariti, ve? nešto što njegovom imenu i prezimenu daje smisao, dignitet, razlog za opravdano zadovoljstvo koje nosi svaki novi dan. Njegov "Petar Pan" (ko?a s balti?kim pedigreom), njegov je ponos i velika strast i kad pojedete škamp koji je još prije dva sata mirno živio svoje plave jadranske dane i osjetite tu razliku u okusu za to je kriv "Petar Pan". Riba šokirana morskim ledom, a probali smo odrezak od tune, u najkra?em je mogu?em roku za vašim stolom. "Petar Pan", gliser, kuhar pa vi! Kuhar, gospodin Zdravko Tomši?, samouvjereno i na poseban na?in spremio nam je carpaccio od tune i reduciranim umakom od smokve, hobotnicu udruženu s crnim tartufom, capesante s kremastom palentom, broskvu i jadransku divlju tunu u umaku od gorgonzole i zelenog papra……Gospodin Grgich, Mendek, Poleti, vjerojatno dobro znaju s kakvim izvrsnim delicijama ovdje sljubljuju svoje dragocjene kapljice. Gutljaj vrhunskog vina, okus listi?a svježe kadulje i tuna spravljena na dosada neisproban na?in, i danas je jednako stvaran, jednako ?aroban kao i tada kada smo po prvi puta shvatili da sve vrhunsko može biti i još bolje. Jezi?ari ?e se naljutiti na ovu nespojivu varijantu, ali ova kolumna otkriva da ?etiri hotelijerske, stru?ne zvjezdice, ubrzo postaju cijelo zvjezdano nebo, a potom se pretvore u sjaj iz neke druge galaksije. Svakako posjetite www.dragadilovrana.hr Za Regional putuju, kušaju i pišu: Jasmina i ?or?e Stoši?