Dječjem vrtiću Maslačak iz Pule EU sredstva za aktivnosti u okviru produljenog radnog vremena 

Dječjem vrtiću Maslačak iz Pule EU sredstva za aktivnosti u okviru produljenog radnog vremena -125147

UČENJE ENGLESKOG I TALIJANSKOG JEZIKA
Dječjem vrtiću Maslačak iz Pule odobrena su EU sredstva za projekt naziva „Maslačkova nova latica“ , prijavljenom na natječaj „Nastavak unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“.
U produljenom radnom vremenu vrtića djeci se pruža kvalitetan program koji u poslijepodnevnom terminu osigurava učenje engleskog i talijanskog jezika, STEM-a, ali i  izvođenje aktivnosti baleta. Usluga produljenog radnog vremena pruža se svakog radnog dana od 16,30 do 18,30.

Program je besplatan, čime se osigurava jednak pristup svoj djeci te povećava kvaliteta ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja neovisno o socioekonomskom statusu obitelji. Osim besplatne usluge produljenog radnog vremena, projektom je osigurana didaktika i dodatne edukacije djelatnika vrtića u cilju povećanja kvalitete usluge.
Dječjem vrtiću Maslačak dodijeljena su sredstva ukupne vrijednosti 445.835,60 kuna,  čime su osigurana sva potrebna sredstva za izvođenje projekta. 
Usluge produljenog radnog vremena vrtića provode se od mjeseca siječnja 2022. godine u trajanju od 20 mjeseci.

Projekt financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkovitosti ljudskih potencijala ( 2014.-2020.). 

(REX)