Diopterov EU projekt “Eko je fora” predstavljen u HGK ŽK Pula

Diopterov EU projekt “Eko je fora” predstavljen u HGK ŽK Pula-66343

NOVI STANDARDI I ZANIMANJA U EKOLOŠKOJ POLJOPRIVREDI EU 2020
Predavanje o "Aktualnostima u ekološkoj poljoprivredi - zakonska regulativa, mogućnosti i isplativost te primjeri dobre prakse",  privukli su velik broj zainteresiranih u dvoranu HGK ŽK Pula. Eminentni stručnjaci iz područja hortikulture, ekološke poljoprivrede te voćarstva ; mr.sc. Višnja Šimunović, mr.sc. Marija Šaver i Irena Vrhovnik dipl.ing.agr. , slovenska stručnjakinja na polju voćarstva Mediterana i ekologije , iznijeli su svoja iskustva, uz moderiranje dr.sc. Željka Prgomet.

Predavanje o budućnosti i potrebi razvoja ekološke poljoprivrede  organizirali su HGK Županijska komora Pula i Diopter - otvoreno učilište iz Pule, u sklopu projekta "Eko je fora" kojim se omogućuje poljoprivrednicima Istarske županije stjecanje zvanja Ekološki poljoprivrednik.

"Eko je fora" projekt je koji se provodi u Istarskoj te Vukovarsko srijemskoj županiji. Projekt je financiran iz Grant sheme "Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih - faza II", u sklopu OP Razvoj ljudskih potencijala 2007-2013".

Ukupna je vrijednost projekta 1.459.047, 36 kn (sredstva ESF 95%), a trajanje je godinu dana ( 30.11.2015.-30.11.2016.).
Direktna korist projekta "Eko je fora" standardizacije je zvanja Ekološki poljoprivrednik, čime se direktno omogućuje poljoprivrednicima Istarske i Vukovarsko srijemske županije službeno stjecanje tog zvanja.

Više informacija potražite na web stranicama Dioptera - otvorenog učilišta Pula, u Trierskoj 7 ( kod žute škole), [url=http://www.diopter.hr ]http://www.diopter.hr [/url]; (J. Vitasović / foto: S. Tkalčec)