Diopter Pula: Tjedan cjeloživotnog učenja , uključite se!

Diopter Pula: Tjedan cjeloživotnog učenja , uključite se!-71534

OD 26. RUJNA DO 2. LISTOPADA, 10. IZDANJE MANIFESTACIJE
Cjeloživotno učenje odnosi se na "svaku aktivnost učenja tijekom cijeloga života radi unaprjeđenja znanja, vještina i kompetencija u okviru osobnoga, građanskog, društvenog ili profesionalnog djelovanja pojedinca". 

Ono obuhvaća učenje u svim životnim razdobljima (od rane mladosti do starosti) i u svim oblicima u kojima se ostvaruje (formalno, neformalno i informalno).

Tjedan cjeloživotnog učenja pokrenut je na inicijativu UNESCO-a te se svake godine obilježava u brojnim zemljama na svim kontinentima.

Ove godine u Republici Hrvatskoj obilježava se jubilarni,  10. Tjedan cjeloživotnog učenja, koji će trajati od 26.09. – 02.10.2016. kao nacionalna kampanja učenja pod ingerencijom Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

Pokroviteljica kampanje je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, a promotori poznate osobe iz svijeta sporta i zabave (Ivica Kostelić, Gordan Kožulj i dr.)

Cilj projekta je građanima omogućiti upoznavanje s mogućnostima i važnosti obrazovanja i učenja.

Iz Dioptera - otvorenog učilišta Pula, pozivaju Vas da se uključite i svojim aktivnostima doprinesete povećanju svijesti o važnosti cjeloživotnog učenja za Istarsku županiju.

Svoje aktivnosti možete promovirati putem www.cjelozivotno-ucenje.hr (gdje ih prijavljujete), svojih web stranica, Facebooka i drugih društvenih mreža.

Promovirati se možete putem letaka i plakata koje možete dobiti u Diopter - otvorenom učilištu, u Trierskoj 7 u Puli ( pored Gimnazije).

Najčešće aktivnosti u sklopu tjedna cjeloživotnog učenja jesu prezentacije, besplatne edukacije ili radionice, dani otvorenih vrata, okrugli stolovi na temu učenja, ili vlastite postojeće aktivnosti koje možete promovirati u tjednu cjeloživotnog učenja.

Za sve dodatne informacije i pojašnjenja nazovite:

Diopter-otvoreno učilište, Trierska 7, Pula; 052/501-500 ili na : diopter@diopter.hr

Kontakt osoba: Sanja Bubonjić

(REX)