Danas započinje trodnevni program „Dođi u grad! – Vieni in città!“

Danas započinje trodnevni program „Dođi u grad! – Vieni in città!“-121602

PROGRAM DANAS POČINJE OD 17 SATI
Nakon uspješnog početka, „Dođi u grad! – Vieni in città!“ nastavlja s trodnevnim programom  s ciljem oživljavanja Pule i izvan turističke sezone i vraćanja građana u centar grada.

U četvrtak, 14. listopada, od 17 sati u ulici Sergijevaca (br. 49 i 51) predstavit će se Udruga za promicanje i očuvanja zdravlja „Procvat zdravlja“, a započinje i novi program „Vino i galerije!“ u sklopu kojega će građani imati priliku razgledati postave pulskih galerija: Gradske galerije Motika, Makine, ateljea Legović, Artstudio i ULIKS. Ispred galerija predstavit će se domaći vinari Teraboto, Kalavojna, Benazić, Diković i Dobran pa će tako ljubitelji umjetnosti postave galerija imati prilike razgledati uz čašu kvalitetnog vina.

Nadalje, u 19,00 sati najavljeno je otvorenje izložbe Sanje Pereša Macuka u galeriji Hermana, također u 19,00 u galeriji HUiU bit će otvorena izložba Mirka Ilića  pod nazivom „Iz povijesti ljudske gluposti – dizajnerska povijest svijeta“, dok će se izložba Dejana Štifanića u Makini otvoriti u 21,00 sat.

Živo će biti i na Trgu Sv. Tome na kojem će, od četvrtka do subote od 17-21 sati, 10-ak izlagača predstavljati svoje rukotvorine. Prigodnu večer popratit će od 18:00 Jazzy! koncert Sterpin Connection Jazz Quintet u Kandlerovoj, dok će publiku na Forumu u 19:00 zabavljati stand up komičarka Marina Orsag.

U petak, 15. listopada uz Radio uživo i rukotvorine, u prostoru Sergijevaca 49 i 51 predstavit će se Udruga cerebralne paralize Istarske županije.

Forum je rezerviran za sport i ples u izvedbi plesnog studija Saltatrix u 17,00 i KBK Planet sport u 18,00 sati. Na Trgu Sv. Tome i u petak u 18.00 sati nastupaju vrsni jazzisti JUST FRIENDS QUARTET. U 19,30 na Giardinima je predviđen DJ Filjo, a u isto vrijeme Surfers de Lounge na Danteovom trgu.

Program u subotu započinje u jutarnjim satima uz Radio uživo i predstavljanjem Udruge ACT Hrvatska u 10 sati u ulici Sergijevaca (br. 49 i 51), dok najmlađe na Portarati očekuje prigodni program za djecu Udruge Birikina, također u 10,00 sati.

Na Trgu Sv. Tome u 11:00 sati najavljen je dijalog s aktualnom temom „Stambena politika za mlade“, nakon čega slijedi nastup zanimljivog alternativnog benda Freaktion u 12:30.

Subotnje popodne započinje kreativnom radionicom keramike (Sergijevaca br. 2) a istovremeno, od 17:00 sati na Forumu, nastavlja se gastro program „Nešto fino!“ na kojemu će se predstaviti The Shipyard Pub, Agrippina Street Food i Piantina Fine Fast Food.

Za glazbenu večer na Giardinima zaduženi su Endi Špada i Anton Gergorić te na Danteovom trgu Arboretum kolektiv čime će se okruniti bogat i raznolik ovotjedni program inovativne „Dođi u grad! – Vieni in città!“.