Centar podrške CP521 započeo s radom

Centar podrške CP521 započeo s radom-132635

RADNO VRIJEME OD PONEDJELJKA DO PETKA OD 8 DO 20 SATI
U novo adaptiranom prostoru Grada Pule na adresi Zagrebačka 18 već su nekoliko  dana otvorena vrata za sve korisnike Centra podrške CP521, projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda a nositelj projekta je Grad Pula.  Rad Centra podrške CP521 ima za cilj  pružanje socijalne usluge savjetovanja i pomaganja te organiziranja različitih aktivnosti i psihosocijalne podrške. 

Prostor je u potpunosti prilagođen osobama s invaliditetom te funkcionira kao centar podrške i razmjenu informacija za sve osobe u potrebi za socijalnim uslugama. Djelatnici su educirani za rad s ranjivim skupinama te kroz rad informiraju javnost o problemima ranjivih skupina i važnosti aktivnog uključivanja istih u zajednicu. 

Centar radi od ponedjeljak do petka od 8 do 20 sati, a svima kojima je pomoć potrebna mogu nazvati na telefon 052 521 522 ili posjetiti njihovu web stranicu.
 

 

Centar objedinjava sve pružatelje socijalnih i zdravstvenih usluga s područja Grada Pule, Grada Vodnjana, te Općine Medulin, Marčana, Ližnjan, Svetvinčenat i Barban, kako bi se što učinkovitije pružale informacije korisnicima s jasno definiranim obvezama za provođenje određenih usluga. CENTAR PODRŠKE 521 je razvoj inovativne socijalne usluge na Urbanom području  Pula (UPP), kao odgovor na prepoznati nedostatak socijalnih usluga u zajednici, koje bi
potakle aktivno uključivanje ranjivih skupina. Projektom se uspostavlja Centar Podrške  521 (CP521), koji će pružati socijalne usluge podijeljene u 3 djelatnosti: Savjetovanje i  pomaganje, Organiziranje slobodnih aktivnosti i Psihosocijalna podrška.

Naziv projekta: CENTAR PODRŠKE 521
Nositelj projekta: Grad Pula-Pola
Vrijednost projekta: 2.563.680,34 kuna. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda
Trajanje projekta: 25.05.2021. –(24 mjeseca) 25.05.2023.
Partneri: HRVATSKI CRVENI KRIŽ - GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA PULA, DRUŠTVO OSOBA S TJELESNIM INVALIDITETOM JUŽNE ISTRE, DRUŠTVO DISTROFIČARA ISTRE - PULA,  
 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

 

Sadržaj publikaciranog  materijala isključiva je odgovornost Grada Pule.

(S.V.)