Bombaš s Červara i Tara postavio za sobom šiljke za bušenje guma

Bombaš s Červara i Tara postavio za sobom šiljke za bušenje guma-121459

PROBUŠIO GUME NA DVA VOZILA ZAŠTITARA I JEDNO VOZILO POLICIJE
Policijski službenici obavili su očevid te su utvrdili kako je nepoznati počinitelj jučer oko 3.45 sati smjesom plinova izazvao eksploziju bankomata u Ulici Skalinada u Červar-Portu. Prilikom eksplozije nastala su oštećenja na bankomatu, poslovnom prostoru u čijem izlogu je bankomat bio smješten te na dva obližnja ugostiteljska objekta.

Nakon što se udaljio s otuđenim novcem, počinitelj je nedaleko mjesta događaja na cesti postavio šiljke za bušenje guma te su prilikom dolaska na intervenciju oštećene gume na dva vozila zaštitarske tvrtke iz Zagreba i na jednom policijskom vozilu.

Obavljenim očevidom u Taru, policijski službenici utvrdili su kako je nepoznati počinitelj oko 4.05 sati u Istarskoj ulici uporabom plinske smjese izazvao eksploziju bankomata te je oštetio bankomat, no nije uspio otuđiti novac. Osim na bankomatu, određena oštećenja nastala su i na obližnjoj zgradi jedinice lokalne samouprave, ugostiteljskom objektu, zgradi u kojoj se nalaze poslovni prostori te na stambenoj zgradi.

Materijalna šteta koja je nastala pravnim i fizičkim osobama zasad nije utvrđena.

Policijski službenici poduzimaju intenzivne radnje u cilju pronalaska jednog ili više počinitelja kaznenih djela.

(REX)