AZZRI okusi i mirisi Istre

VINISTRA OD 13. DO 15. SVIBNJA
Zajedničkom suradnjom AZRRI-a i udruge vinara VINISTRA na ovogodišnjoj izložbi VINISTRA 2011, 13.-15. svibnja 2011, AZRRI će svoje aktivnosti gastronomske valorizacije mesa i proizvoda autohtonih pasmina Istre, po treći put predstaviti na Gourmetu „Okusi i mirisi Istre“.
Gospodarska (gastronomska) afirmacija sirovina i proizvoda autohtonih pasmina temeljni je model njihovog trajnog očuvanja. AZRRI Agencija za ruralni razvoj Istre sa svojim partnerima predstaviti će neograničene mogućnosti pripreme i prezentacije različitih jela  stvorenih rukama vrsnih kuhara. Tijekom tri dana pripremat će se jela od mesa istarskih autohtonih pasmina: istarskog goveda-boškarina, istarskog magarca, istarske ovce, koze u Istri kao i jela od mesa divljači iz Istre.
Sljubljivanje osnovnih sirovina specifičnih (tipičnih) okusa i mirisa uvjetovanih mikroklimatskim  i geofizičkim osobitostima Istre, kombiniranje uz različite namirnice, prezentacija svakog jela na tanjuru, kreiranje tipične (Istarske) gastronomije – to su elementi kojima se povodi AZRRI-ev tim sa krajnjim ciljem očuvanja domaćih okusa i mirisa svojstvenih našem kraju, s posljedičnom zaštitom izvornih pasmina, okoliša kakvog poznajemo i života u ruralnom prostoru Istre.  Program Gourmet-a i rezervacije možete pratiti na:
http://vinistra.com/exhibition/izlozba-2011/azrri-okusi-i-mirisi-istre (REX)