Andrej Plenković posjetio brodogradilište Uljanik

Andrej Plenković posjetio brodogradilište Uljanik-107285

UZ PREMIJERA SU BILI MINISTRI BUTKOVIĆ, HORVAT I CAPPELLI
Predsjednik Vlade Andrej Plenković obišao je danas prvo radove na Istarskom ipsilonu, da bi nakon toga sa svojim suradnicima posjetio brodogradilište Uljanik, gdje se sastao s predstavnicima brodogradilišta Uljanik i s njima razgovorao o mogućem daljnjem funkcioniranju Uljanika. Po završetku sastanka Premijer je obišao brod u izgradnji Uljanik 526, koji služi za prijevoz stoke, a koji se prije stečaja počeo graditi za kuvajtskog naručitelja.

"Mi smo prošli tjedan donijeli zaključak koji omogućuje postupnu revitalizaciju brodogradnje u Puli i smatramo da bi tako društvo Uljanik 1856 dobilo šansu. Kad se u idućim danima imenuje nova uprava, a potom i procesira zahtjev za jamstva, a sve kako bi se nastavio rad na novogradnji 526 koji bi omogućio i povratak brodogradnje u Puli i zapošljavanje radnika. Naš cilj je da izgradnja brodova u Puli, kao i u drugim hrvatskim brodogradilištima, ne generira gubitke, da ona bude na tržišnoj osnovi i da svi ugovori koji se potpisuju budu pripremljeni na dobar i jasan način kako se ne bi ponavljala situacija iz prošlosti." - rekao je Andrej Plenković.
 
Uz predsjednika Vlade bili su ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković te ministar turizma Gari Cappelli.

(rex/foto Manuel Angelini)