Akademski upisi kucaju na vrata

Akademski upisi kucaju na vrata-134292

SAZNAJTE PONUDU STUDIJA NA DANIMA OTVORENIH VRATA
Cilj Dana otvorenih vrata je potencijalne studente upoznati s ponudom studija na Sveučilištu u Puli i cjelokupnim iskustvom studiranja u Puli. Predstavit će se i projekti koji su se realizirali pod Sveučilištem, suradnja sa Studentskim Zborom, rad Studentskog centra koji je u proteklih nekoliko godina procvao, prilikama za zaposlenje i pripremama studenata za tržište rada te će se buduće studente upoznati s prilikama koje nudi Erasmus + program. Okrugli stol tu je da i širu javnost uključi u dijalog na trenutno jednu od najzastupljenijih tema koje se tiču visokoga školstva na razini Europe. 

Cijeli program možete pogledati ovdje.

Pula je grad s bogatom povijesnom baštinom i u blizini mora, što je svakako faktor koji također doprinosi razvoju i rastu Sveučilišta J. Dobrile u Puli. 

Kako upisi u akademsku godinu 2023./2024. kucaju na vrata, Sveučilište u Puli nastoji budućim studentima ispričati svoju priču najbolje što može, a to najviše može učiniti upravo putem iskustva koje kao Sveučilište može ponuditi. 

Nedavno je Sveučilište pokrenulo i online studij informatike i primijenjene ekonomije. Sveučilišni prijediplomski studijski program Dizajn i audiovizualne komunikacije primio je prvu generaciju studenata u akademskoj godini 2022./2023. Više o novom studiju može se pročitati OVDJE.

Važno je spomenuti i Međunarodni združeni doktorski studij "Međunarodni ekonomski odnosi i menadžment". Više o doktorskom studiju može se pronaći OVDJE.

Rektor Sveučilišta, prof. dr. sc. Marinko Škare na inicijativu studentskog zbora u 2023. godini je podignuo iznos stipendije za izvrsnost sa 700 kn na 120 eura što ukazuje na ulaganje i poticanje izvrsnosti na Sveučilištu J. Dobrile u Puli te na održavanje odnosa sa studentskim zborom koji između ostalog predstavlja studentsko iskustvo, studentske inicijative i aktivnosti – sve redom važne stavke u okvirima djelovanja Sveučilišta. 

U tijeku je izrada nove web stranice namijenjene isključivo upisima u akademsku godinu 2023./2024. Sve informacije bit će pravovremeno objavljene na UNIPU stranicama.

(REX)