4 godine zatvora vozaču iz Galižane koji je usmrtio dvije žene i psa

4 godine zatvora vozaču iz Galižane koji je usmrtio dvije žene i psa-126973

NESREĆA SE DOGODILA 08.08.2016. NA PARTIZANSKOM PUTU
Kako neslužbeno saznajemo, jučer je na Županijskom sudu u Puli izrečena kazna 29-godišnjem K. B. iz Galižane koji je u prometnoj nesreći 08.08.2016.godine usmrtio dvije osobe i psa. Dobio je zatvorsku kaznu u trajanju od 4 godine, dok je drugooptuženi 51-godišnjak iz Svete Nedjelje oslobođen optužbi.

Podsjetimo se, mještani Pule bili su svi u velikom šoku nakon stravične nesreće u kojoj su dvije Puljanke, 51-godišnja Renata Družetić Pliško i 49-godišnja Ksenija Batel izgubile život u stravičnoj nesreći na Partizanskom putu nakon što je na njih naletjelo vozilo koje je prije toga sudjelovalo u prometnoj nesreći.

Ksenija Batel smrtno je stradala na mjestu događaja dok su 51-godišnjakinja i 45-godišnjakinja zbog teških ozljeda prevezene u OB Pula, gdje je 51-godišnja Renata Družetić Pliško u 00:26 sati preminula, a 45-godišnjakinji se stanje stabiliziralo te je bila izvan životne opasnosti.

Naime, nesreća se dogodila 8. kolovoza u 23:40 sati na Partizanskom putu u Puli kada je 45-godišnji vozač iz Svete Nedelje upravljao BMW-om, švicarske registarske oznake, kolnikom Ulice 119. brigade te je započeo skretati u lijevo na parkirališni prostor. U tom je trenutku u automobil udario drugi BMW, njemačke registarske oznake, kojim je upravljao tada 23-godišnjak iz Galižane, također kolnikom Ulice 119. brigade u istom smjeru, a koji je nepropisno pretjecao kolonu vozila. Nakon sudara, BMW njemačke registarske oznake se odbio i udario u tri pješakinje, koje su se kretale nogostupom kod ulaza na parkiralište.

Policija je tada uhitila obojicu vozača zbog izazivanja teške nesreće, jednog jer je nepropisno pretjecao kolonu, a drugog jer je skretao ulijevo bez provjere može li to učiniti bez opasnosti za ostale sudionike u prometu. Kasnije je utvrđeno kako niti jedan od vozača nije bio pod utjecajem alkohola.