U dvorani Žatika svečano otvoren 2. međunarodni sajam PromoArh - VIDEO

U dvorani Žatika svečano otvoren 2. međunarodni sajam PromoArh - VIDEO-130546

SAJAM GRADITELJSTVA, OPREMANJA I UREĐENJA OTVOREN OD SRIJEDE 21. DO PETKA 23. RUJNA
Ispred dvorane Žatika u Poreču održano je svečano otvorenje 2. međunarodnog sajma PromoArh, sajma graditeljstva, opremanja i uređenja. Sajam je svoje prvo izdanje doživio 2019. godine te je od strane posjetitelja i izlagača ocijenjen vrlo uspješnim. Zbog velikog interesa i odličnih povratnih informacija nakon prvog održanog sajma, organizatori su odlučili nastaviti s održavanjem nakon dvogodišnje pauze. 

Sajam graditeljstva, opremanja i uređenja značajna je manifestacija za  Istru, ali i Hrvatsku koja će omogućiti svim zainteresiranim subjektima koji su uključeni u proces projektiranja, građenja, opremanja i uređenja objekata, da na jednom mjestu doznaju sve potrebne informacije, da se upoznaju s novim tehnologijama i trendovima. Sajam će se održati na 2 500 m2 unutrašnjeg  i 500 m2 vanjskog izložbenog prostora u dvorani Žatika.

"Vrlo smo ponosni na izlagače, partnere, sponzore koji su nam pomogli da danas budemo ovdje. Želim svima puno poslovnih uspjeha te se nadam da ćemo kroz ova tri dana, osim poslovnih kontakta, biti i onih privatnih", uz mnoštvo zahvala obratila se Ivana Štiković, direktorica sajma.

Zahvalama se pridružio i gradonačelnik Peršurić te svima zaželio dobrodošlicu u Grad Poreč i na PromoArh sajam. "Veseli me da se manifestacije vraćaju u naš grad pa se tako nakon Vinistre i Sportfesta vratio i sajam graditeljstva, opremanja i uređenja. Dokazali smo da znamo, da možemo organizirati ovakve događaje, stoga ćemo i dalje biti podrška.", izjavljuje gradonačelnik.

Osim zanimljivih izlagača, ove godine su također u fokusu edukacije te bogat stručni program cijenjenih predavača čije su teme aktualne i interesantne ciljanoj publici, kako bi se kroz edukaciju, predavanja, konstruktivne panel rasprave i radionice razmijenile informacije i ideje. 

"Danas je bitno koristiti održive materijale, razmišljati o pametnoj kući stoga smatram da je velika odgovornost na svima nama. Istra je itekako privlačna za gradnju, za investicije, a to je zbog toga što je Istra planirana, ima sklad i što ljudi vole doći pa i živjeti.", poručuje istarski župan Boris Miletić te proglašava PromoArh sajam otvorenim. 

PROGRAM:

SRIJEDA 21.09.
Zelena i održiva gradnja 

ČETVRTAK 22.09.
Zabrana građevinskih radova u sezoni 
Panel rasprava ( Obrtnička komora Istarske županije ) – besplatno 
Novi sustavi gradnje i montažna gradnja       
                              
PETAK 23.09.
Seminar: Fidic uvjeti ugovora, sporovi, nova izdanja 2017. 
Predavač profesor mr.sc. Časlav Dunović, dipl.ing.građ. održati će seminar na temu FIDIC uvjeti ugovora koji su najviše primjenjivani modeli ugovora za građevinske i inženjerske radove u svijetu, te su trenutno najčešći, ako ne i jedini, međunarodni standard ugovaranja radova koji se koriste u Hrvatskoj. 

Program seminara se sastoji od 3 modula, modeli općih uvjeta ugovora FIDIC, potraživanja i rješavanje sporova, FIDIC izdanja 2017. 

Seminar je namijenjen svima koji već rade na projektima u kojima se primjenjuju FIDIC-ovi uvjeti ugovora kao i onima koji će ubuduće raditi na takvim projektima : 
•    Voditelji projekata u javnim i privatnim poduzećima
•    Konzultanti i nadzorni inženjeri 
•    Svi koji se žele upoznati s FIDIC-ovim uvjetima ugovora ili proširiti svoja znanja 

BIM predstavlja standard rada građevinske industrije, omogućuje kolaboraciju svih sudionika građevinskog projekta, ali i brže i točnije stvaranje tehničke dokumentacije.

Stručan edukacijski dio u organizaciji je u partnerstvu sa tvrtkom Baldini Studio d.o.o. iz Zagreba.

Ulaz na 2. međunarodni sajam graditeljstva, opremanja i uređenja naplaćuje se 30,00 kuna te ulaznica vrijedi za sva 3 dana posjeta sajmu. 

Više informacija o sajmu i kotizacijama za stručna događanja možete pronaći na www.promoarh.com 

RADNO VRIJEME SAJMA ZA POSJETITELJE:
Srijeda, 21.09.2022. / 11:00 – 19:00 sati
Četvrtak, 22.09.2022. / 10:00 – 19:00 sati
Petak, 23.09.2022. / 10:00 – 19:00 sati

Svečano otvorenje PromoArha

Objavljuje Regional Express u Srijeda, 21. rujna 2022.

(Hana Radolović)