Znameniti njemački filozof Peter Sloterdijk na 24. Sa(n)jam knjige u Istri!

24. SA(N)JAM KNJIGE U ISTRI OD 29. STUDENOG DO 9. PROSINCA 2018
Znameniti njemački filozof, svjetski utjecajan mislilac, autor "Kritike ciničkog uma", najprodavanije, a drži se i najraširenije filozofske knjige na njemačkom jeziku za dugo razdoblje pridružit će se razgovorima o slobodi u Puli na Sa(n)jam knjige u Istri.

Peter Sloterdijk (Karlsruhe, 26. lipnja, 1947.), njemački je filozof, TV voditelj i esejist. Studirao filozofiju, germanistiku i povijest na sveučilištima u Münchenu i Hamburgu. Magistrirao s temom Strukturalismus als poetische Hermeneutik (hrv. Strukturalizam kao poetska hermeneutika). Piše esej 1972. i 1973. o Michel Foucaultovoj strukturalnoj teoriji povijesti i studiju s nazivom Die Ökonomie der Sprachspiele (hrv. Ekonomija jezične igre). Njegovo najpoznatije filozofsko djelo izlazi 1983. ''Kritik der zynischen Vernunft'' (hrv. Kritika ciničkog uma) i ovo je najprodavanije filozofsko djelo 20. stoljeća.

Kasnije tvori izraz Eurotaoismus dok 1989. izdaje ''Kritik der politischen Kinetik'' (hrv. Kritika političke kinetike). Predavao je na sveučilištima u Frankfurtu i Karlsruheu. Od 2002. radi kao TV voditelj programa Im Glashaus: Das Philosophische Quartett, programa koji diskutira o akutualnim svjetskim problemima.

(Rex/ foto Antonia Jacobsen)

Facebook komentari