Završen Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju

UČENICI ŠKOLE ZA TURIZAM, UGOSTITELJSTVO I TRGOVINU PRIKAZALI SVOJE VJEŠTINE
Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu na Stoji uključila se u projekt „Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju“ čiji je posljednji dan obilježen završnom svečanošću i predstavljen u prostorijama škole.

U ponedjeljak su istarski obrtnici i gospodarstvenici predstavili svoje karijere pa je tako David Skoko predstavio zanimanje kuhara, složenost obrta, predstavljanje osobnog puta i uspjeha u karijeri (najbolji restoran u Hrvatskoj); Karlo Damijanić je predstavio zanimanje konobara, mogućnosti napredovanja u struci, predstavljanje osobnog puta i uspjeha u karijeri (najbolji barmen Hrvatske 2010. i 2013., 4. na Svjetskom prvenstvu barmena u Singapuru 2010.); Sandi i Tedi Chiavalon predstavili su zanimanja i mogućnosti napredovanja u struci, (maslinovo ulje Chiavalon „Ex Albis“ uvršteno u top 25 maslinovih ulja svijeta), te Bruno Trapan koji je predstavio vina, vinogradar i vinar te također mogućnosti napredovanja u struci.

U srijedu su isti sudionici predstavili namirnice i donirali ih učenicima koji su od istih spravili hranu i piće s kojom su se i takmičili posljednjeg dana. David Skoko donirao je ribu, točnije švoje, AZRRI meso (boškarina), a OPG Horg eko povrće.
Karlo Damijanić predstavio je različite vrste alkoholnih i bezalkoholnih pića za barske mješavine nakon čega su učenici odabrali pića koja su koristili za izradu koktela.

Danas je, kao kruna ova tri dana, predstavljeno natjecanje u vještinama. Naime, timovi su pripremali cocktaile i menije od odabranih namirnica i pića, a svakom timu je mentor bio poznata osoba iz svijeta politike, glazbe, obrazovanja ili gospodarstva koja je s njima sudjelovala u pripremi menua, a povjerenstvo za ocjenjivanje bilo je sastavljeno na isti način.

Nakon natjecanja svi prisutni mogli su degustirati spravljena jela i napitke te „užinu po užanci“.
(Rex/foto:Manuel Angelini)

Facebook komentari