Započinje ‘Gastro proljeće’ klastera južne Istre - VIDEO

NA MENIJU: ŠPALETA, ŠPARUGE I SIPE
U zajedničkoj organizaciji turističkih zajednica klastera 'Južna Istra': TZG Pula, TZG Vodnjan, TZO Fažana, TZO Ližnjan, TZO Marčana i TZO Barban, te Udruženja obrtnika Pula i ovog proljeća održati će se manifestacija 'Gastro proljeće'. Tim povodom, danas je u prostorima TZ Pula održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljena ovogodišnja, do sada treća po redu gastro manifestacija 'Gastro proljeće'.

Kako je najavila Natali Palko Zirdum ispred TZ Ližnjana, manifestacija će se održati od 15. do 24. travnja, ove se je godine prijavilo 27 ugostiteljskih objekata koji će za 100 kuna nuditi menije u tri slijeda na bazi šparoga, špalete i sipa s čašom vina i vode.
'Ovo je razdoblje za ugostitelje atraktivno, te je manifestacija kao i obično dobro posjećena, a termin idealan', rekla je Palko Zirdum.

Da je proljeće zanimljivije od gastro jeseni, zbog čega se ova manifestacija i održala, potvrdila je i Morena Smoljan Makragić direktorica TZ Vodnjana.

Meniji i ugostiteljski objekti mogu se pronaći na web stranicama pulske Turističke zajednice, kao i na web stranicama ostalih TZ-a južne Istre, istaknula je Melita Peroković ispred TZ Fažana, koja je ujedno napomenula da su u klasteru TZ-a usvojili zajedničku strategiju razvoja, dio koje je i ova manifestacija razvijena u suradnji s ugostiteljima, ali i proizvođačima namirnica.

Potpredsjednica Ceha ugostitelja Svjetlana Celija istaknula je kako se je s ugostiteljima radilo na razvijanju i poticanju osmišljavanja kreativnih menija, zbog čega je ujedno oformljena i komisija koja je ocjenjivala menije.

Tako će gosti osim prvoklasnim namirnicama i povoljnom cijenom, biti privučeni i zanimljivim nazivima menija, a restorane uključene u ovu manifestaciju će, osim na webu moći prepoznati i po izloženim plakatima 'Gastro proljeća' ispred svojih objekata. (Piše: Doris Floričić/Foto: Sanja Tkalčec)

Video vezan uz članak

Facebook komentari