Plivački klub Arena i ove, 7. godine za redom na Gradskom bazenu provodi program pod nazivom „Hrvatska pliva“, verificiran od strane Ministarstva turizma i sporta. Realizirat će se tijekom rujna, listopada, studenog..."/>

Započeo program obuke neplivača

Započeo program obuke neplivača-121351

PROJEKT "HRVATSKA PLIVA" U SURADNJI S DV "MALI SVIJET" I MINISTARSTVOM TURIZMA I SPORTA
Plivački klub Arena i ove, 7. godine za redom na Gradskom bazenu provodi program pod nazivom „Hrvatska pliva“, verificiran od strane Ministarstva turizma i sporta. Realizirat će se tijekom rujna, listopada, studenog i prosinca, a obuhvaća čak 1200 djece prvih i drugih razreda pulskih osnovnih škola, te osnovnih škola iz Fažane i Vodnjana. 
Program „Hrvatska pliva“ provodi se po programu koji je izrađen u suradnji s Hrvatskim plivačkim savezom. Samo testiranje osmišljeno je tako da dijete samostalno skoči u vodu, otpliva 25 metara, okrene se i otpliva natrag do 50 metara. Ukoliko dijete prilikom testiranja otpliva manje od 25 m smatrati će se slabijim plivačem. Svoj djeci koja se pokažu neplivačima ili slabijim plivačima omogućiti će se besplatna obuka u trajanju od 18 sati a provoditi će se tijekom listopada, studenog pa sve do sredine prosinca. Program će provoditi Arenini iskusni treneri Zvjezdana, Sanjin, Stefani i Ana. 
Koristi programa su višestruke: djeca neplivači i slabiji plivači će imati priliku naučiti pravilne tehnike plivanja, upoznat će se sa plivanjem kao sportom te će biti usmjereni na zdrav način života i kvalitetno provođenje slobodnog vremena. Za zajednicu općenito, važno je smanjiti postotak neplivača, a plivački klub Arena će kroz ovaj projekt svima pokušati približiti plivanje kao jednu od najzdravijih sportskih aktivnosti. 
Program „Hrvatska pliva“ sufinanciraju Središnji državni ured za sport, Grad Vodnjan te Općina Fažana. 

(REX/M.A.)