Vrući džin, burgeri, chilli con carne, urugvajski sendviči, slastice…

ŠTO SVE NUDI ADVENT U POREČU 2018. KOJI POČINJE U ČETVRTAK
Samo nas jedan dan dijeli od početka najljepšeg adventa u Istri – Adventa Poreč. Osim užurbane pripreme i ukrašavanja parka, kućica i klizališta, ugostitelji na Adventu upravo dovršavaju i svoju eno-gastro ponudu, koja će ove godine svim posjetiteljima ponuditi brojne novitete.

Naravno, svakodnevno će u ponudi biti neizostavni klasici poput kuhanog bijelog i crnog vina, punča i kobasica u pecivu i fritulica, i to po promotivnim cijenama. Od ove zime, najpopularnije zimsko piće zasigurno će postati vrući džin, a glad ćete moći utažiti s nekoliko različitih vrsta burgera  - klasičnim cheeseburgerom, istarskim, pulled pork, black angus. Bit će tu i istarskih kobasica i ostalih suhomesnatih narezaka, kapuza, ali i omiljene blagdanske delicije - bakalaja na bijelo.

Nakon vrlo uspješnog predstavljanja na Istra Craft Beer Festivalu u Poreču, na Trg Matije Gupca dolazi i Valamarov mezzino truck, koji će nuditi tri vrste burgera, „Adventsku kraljicu“ kobasicu, urugvajske božićne sendviče, krumpiriće s različitim umacima, chilli con carne, ćevapčiće u tortilji i šiš ćevape s krumpirima pečenima u kori.
Ne zaboravimo i već tradicionalne gastro manifestacije – Slatko jutro, na kojem se dijele besplatne fritulice, biskviti i sušeno voće umočeno u čokoladu, te Badnje jutro – tradicionalno druženje gradonačelnika sa sugrađanima, uz besplatnu marendu za sve.

Novitet ove godine je i gostovanje Slatke Istre, koja će na porečkom Adventu 22. prosinca ponuditi neke od tradicionalnih istarskih slastica - fritule, kroštule, cukerančiće, paštine, pandešpanje, sve djelo ruku najboljih majstorica i majstora.

Partneri Adventa Poreč su Plava Laguna i Valamar Riviera, a suorganizatori TZ Grada Poreča, TZ Istarske županije, Pučko otvoreno učilište Poreč, Usluga Poreč, Gradska knjižnica Poreč, Centar za mlade Poreč, Udruženje obrtnika Poreč, Sportska zajednica Grada Poreča, Zajednica Talijana Poreč, porečke udruge kao i sve škole i vrtići te brojni drugi.

Bogati program provjerite na http://www.adventporec.com ili na Facebook stranici: http://www.facebook.com/adventporec  

(REX)

Facebook komentari