Voćna torta - savršena kombinacija lagane kreme i svježeg voća

Voćna torta - savršena kombinacija lagane kreme i svježeg voća-116179

PIŠE ADRIANNA OSMANOVIĆ
Savršena kombinacija lagane kreme i svježeg voća za sve ljubitelje voćnih slastica, idealna za toplije dane koji nam dolaze.

SASTOJCI:

BISKVIT
9 JAJA
9 JUŠNIH ŽLICA GLATKOG BRAŠNA
7 JUŠNIH ŽLICA ŠEĆERA
1 VANILIN ŠEĆER
POLA ČAJNE ŽLICE PRAŠKA ZA PECIVO
1 JUŠNA ŽLICA KONJAKA
1 JUŠNA ŽLICA RUMA

MLIJEKO OD BIJELE ČOKOLADE ZA NATOPITI TORTU

KREMA ZA TORTU
0,5 VRHNJA ZA ŠLAG
400G KREM SIRA
5 JUŠNIH ŽLICA GRČKOG JOGURTA
3 JUŠNE ŽLICE ŠEĆERA U PRAHU
3 JUŠNE ŽLICE KOKOSOVIH MRVICA
3 JUŠNE ŽLICE ŠLAG PJENE U PRAHU

KREMA ZA UKRAŠAVANJE
0,4 VRHNJA ZA ŠLAG
2 JUŠNE ŽLICE GRČKOG JOGURTA
1 JUŠNA ŽLICA ŠEĆERA U PRAHU

Zagrijte pećnicu na 160°C i pripremite kalup za tortu, koristeći papir za pečenje.

Pomiješajte prašak za pecivo u brašno.

Odvojite 8 žumanjaka i bjelanjaka, u žumanjke dodajte jedno cijelo jaje, šećer i vanilin šećer i miksajte dok smjesa nije pjenasta i svjetlija, otprilike 10 minuta. Dodajte konjak i rum i miksajte još 1-2 minute.

Dodajte prstohvat soli u bjelanjke i miksajte dok ne dobijete čvrsti snijeg. Pomiješajte pola bjelanjaka i brašno sa smjesom od žutanjaka, kad ste to pomiješali, dodajte ostatak bjelanjaka i ponovo pomiješajte, ali nježno da ne uništite bjelanjak.
Ulijte u kalup za tortu i poravnajte smjesu, pecite 75-80 minuta(ne otvarajte pećnicu dok se torta peče), dok torta ne porumeni.

Kada je torta pečena, izvadite je iz kalupa i maknite papir za pečenje, pustite da se malo ohladi.

Natopite rubove torte u mlijeko i ostavite da se upije par minuta, onda izrežite tortu na 3 kore i natopite svaku s mlijekom.
Pripremite kremu za tortu, istucite vrhnje za šlag, dodajte krem sir, grčki jogurt, šećer i kokosove mrvice, miksajte i onda dodajte šlag pjenu, ponovo miksajte par minuta. Namažite tortu (biskvit, krema, biskvit, krema, biskvit), koristite kalup i lagano pritisnite tortu da se krema jednako rasporedi. Staviti u hladnjak najmanje 2 sata.

Kad se torta ohladila, pripremite kremu za ukrašavanje, istucite vrhnje za šlag, dodajte grčki jogurt i šećer.

Morate staviti 2 sloja kreme, nakon prvog sloja stavite tortu u hladnjak na sat vremena i onda drugi sloj. Možete je ukrasiti kako vi želite, ja sam bokove pokrila sa kokosovim mrvicama i ukrasila sa svježim voćem.

Dobar tek!

(rex)