Vedran Šilipetar sudjeluje na izložbi u sklopu festivala ‘Let s Gavranom’

FESTIVAL JE POSVEĆEN KNJIŽEVNIKU MIRI GAVRANU
Nova Gradiška je svom sugrađaninu Miri Gavranu nakon netom završenog 10. jubilarnog GavranFesta u Pragu, odlučila u trodnevnoj manifestaciji pripremiti brojna kulturna događanja u čast. Trodnevni književno-kazališni festival "Let s Gavranom" posvećen književniku Miri Gavranu započeo je u srijedu u 19 sati u Učilištu Relković otvorenjem skupne izložbe radova na temu Gavranove biblijske trilogije (Judita, Krstitelj, Poncije Pilat) na kojoj su predstavljeni radovi hrvatskih akademskih likovnih umjetnika. Izložba je žirirana, a u Stručnom žiriju bile su prof. Danijela Juranović i Sonja Švec Španjol, diplomirana  povjesničarka umjetnosti i slovakistkinja, diplomirana muzeologinja  te kustosica i urednica internetskog portala o umjetnosti PerceiveArt, namijenjenog praćenju likovnih događanja u Hrvatskoj. Izabrani autori izloženih radova su akademski hrvatski likovni umjetnici: Željko Bubalo, Mercedes Bratoš, Dominique Jurić, Vanda Jurković, Zoran Kakša, Sandra Radić Parać, Luka Petrač, Dragan Šijački, Nikola Vudrag kao i istarski umjetnik Vedran Šilipetar. Izložba ostaje otvorena do 12. prosinca 2019., a može se pogledati u Pučkom otvorenom učilištu „Matija Antun Relković“, Nova Gradiška.

Akademski umjetnik Vedran Šilipetar radi u maniri apstraktnog ekspresionizma s kaligrafskim i tipografskim sekvencama, a na grupnoj izložbi predstavio se s dvije slike: "Aute verte", kombinirana tehnika, 50x50cm, 2019. i "Imperfetto", kombinirana tehnika, 50x50cm, 2019.

O autoru:
Vedran Šilipetar rođen je u Puli 1980. godine, gdje pohađa srednju glazbenu školu i Školu primijenjenih umjetnosti i dizajna. Diplomirao je 2007. godine na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci (kiparski smjer) u klasi profesora Josipa Diminića. Samostalno je izlagao u Puli, Zagrebu, Parizu, Langenfeldu, Bratislavi, Motovunu, Grožnjanu, Labinu, Buzetu i Vodnjanu, a skupno u Rijeci, Zagrebu, Beogradu, Piranu, Samoboru te u Francuskoj, Italiji, BIH, Češkoj, Sloveniji, Portugalu, Slovačkoj, Engleskoj i Njemačkoj. Autor je strip satire i zbirke “Elvis Brižni” koji se kontinuirano godinama objavljuje u Glasu Istre. Član je HDLU-a Istre i Hrvatskog društva skladatelja. Bavi se skulpturom, slikarstvom, grafikom, stripom i autorskom glazbom. Dobitnik je nekoliko nagrada i priznanja (1. Nagrada za grafiku - Ars sacra 2011., 1. Nagrada za slikarstvo-  Ars Sacra 2017. , 2. Nagrada za slikarstvo Ars Sacrae 2018.  te 3. nagrada za slikarstvo na Ex tempore u Grožnjanu 2017.). Njegove skulpture u bronci i željezu nalaze se u vlasništvu domaćih i inozemnih galerista (Režek, Dȕcker, Häfliger, Sulak) te u nekoliko državnih institucija. Autor je skulpture „Cumulusi“ u Verudela art parku te klupe/instalacije „Abisso“ u sklopu šetnice Antonia Smaregie u Fažani.

(Rex)

Facebook komentari