Uručene nagrade za najbolje radove na natječaju ‘Dizajniraj, drogu ne diraj’ - VIDEO

U 12. TRADICIONALNOJ KAMPANJI SUDJELOVALO 12 ŠKOLA SA 112 RADOVA
Danas su u sjedištu Istarske županije u Puli uručene nagrade učenicima osnovnih i srednjih škola za najbolje radove na natječaju „Dizajniraj, drogu ne diraj“, provedenom u sklopu kampanje protiv bolesti ovisnosti Bježi/Via.
Riječ je o tradicionalnoj kampanji, ove godine 12. po redu na koju je pristiglo čak 112 radova iz 12 osnovnih i srednjih škola. Dodijeljene su četiri nagrade, od kojih jedna specijalna.

Tri jednakovrijedne nagrade, tablet računala dobili su:
Bojan Crnogorčić, učenik VIII razreda Osnovne škole Vidikovac, Pula – za video uradak
Talijanska srednja škola Rovinj – za video uradak
Osnovna škola Joakima Rakovca iz Svetog Lovreča – za likovne radove.

Posebnu nagradu – Poklon paket kampanje 'Bježi! Via!' osvojio je Toni Borina, učenik VIII. razreda Osnovne škole 'Šijana', Pula.

Prigodnu zahvalu za sudjelovanje su dobili i učenici Škole za odgoj i obrazovanje, Pula koji su oslikavali vrećice za uručenje nagrada kampanje.


Nagrade ja na današnjoj konferenciji za novinare uručila zamjenica istarskog župana Viviana Benussi.
'Prije 12 godina Istarska županija je započela s ovom kampanjom od kada se nastojalo u nju uključiti što više osnovnih i srednjih škola kako bi se mlade senzibiliziralo protiv korištenja supstanci opasnih za zdravlje', istaknula je Benussi i dodala kako će se u kampanju uskoro morati uključiti i nove oblike ovisnosti, u prvom redu ovisnost o društvenim mrežama i internetsko zlostavljanje.

Zadovoljstvo ovogodišnjom akcijom izrazio je i glavni koordinator kampanje 'Bježi! Via!' Diego Bosusco koji je uz Nenada Marjanovića bio u sastavu ocjenjivačkog suda za pristigle radove.
'Pristigli su nam radovi iz svih dijelova Istre. Odabrali smo pet nagrada, bilo je jako lijepo i drago mi je da se javio veliki broj učenika. Ove godine idemo s novom akcijom 'Klikaj protiv ovisnosti', te kampanja 'Bježi! Via!' ide dalje', rekao je Bosusco. (Piše: Doris Floričić/Foto i Video: Sanja Tkalčec)

Video vezan uz članak

Facebook komentari