Upravljanje projektnim ciklusom u fokusu istarskim poduzetnicima

U ISTARSKOJ RAZVOJNOJ AGENCIJI ODRŽANA BESPLATNA EDUKACIJA
Danas, 6. studenog 2019. godine, u Istarskoj razvojnoj agenciji - IDA d.o.o. održala se besplatna edukacija na temu „Upravljanje projektnim ciklusom” u sklopu projekta HQ ISTRIA - Stimuliranje rasta malog i srednjeg poduzetništva Istarske županije putem visokokvalitnih usluga podrške, koju je popratilo 30-ak sudionika, predstavnika malih i srednjih poduzeća, obrtnika i poduzetnika početnika. 

Edukaciju je vodio mr.sc. Kristian Korunić, vlasnik konzultantske tvrtke Moneo savjetovanje d.o.o. za poslovno savjetovanje, specijalizirane za pružanje usluga kroz tri poslovna područja: financijsko – investicijsko poslovanje, savjetovanje u području EU i nacionalnim fondovima te pružanje usluga edukacija, koji je za cilj imao omogućiti i olakšati kontrolu provedbe aktivnosti projekta projektnim timovima, partnerima i suradnicima malih i srednjih poduzeća. Kroz edukaciju su prezentirani koraci pri upravljanju projektnim ciklusom te su se osim teorijskog dijela provodile i vježbe kao npr. pisanje logičke matrice, proučavanje i snalaženje po projektnim prijavama i slično.

Upravljanje projektnim ciklusom – Project Cycle Management (PCM) jedinstvena je metodologija kojom se planiraju i provode projekti koji se financiraju iz različitih fondova EU-a, pri čemu se slijedi logika cijelog projektnog ciklusa (od razvoja projektne ideje do evaluacije završenog projekta i početak novog programskog ciklusa).   

Glavni cilj projekta „HQ_ISTRIA - Stimuliranje rasta malog i srednjeg poduzetništva Istarske županije putem visokokvalitetnih usluga podrške“, ukupne vrijednosti 598.380,91 kn, koji se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj – OP Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020., je razvoj i povećanje ponude usluga savjetodavne i stručne podrške, kao i usluga informiranja za male i srednje poduzetnike.

(Rex)

Facebook komentari