Učenicima svečano dodijeljene stipendije

OBRTNIČKA KOMORA STIPENDIRA 10 UČENIKA
U prostorijama Obrtničke komore IŽ, danas su, Aldo Ukanović, predsjednik OKIŽ, Vitomir Pap, potpredsjednik OKIŽ, tajnik Eros Sorić te Snježana Klarić svečano potpisali ugovore o stipendiranju učenika deficitarnih zanimanja za školsku godinu 2009./2010..
Stipendije je dodijelila Obrtnička komora IŽ u suradnji s Ministarstvom gospodarstva. Aldo Ukanović je naglasio kako u RH i Istri nedostaje učenika za pojedina zanimanja, kao npr. u ugostiteljstvu nedostaje konobara, kuhara, servira, itd… Istaknuo je kako u RH nedostaje 15.000 ljudi u raznim zanimanjima, a godišnje ih se upiše tek 10.000 od kojih niti svi ne završe školu.
Stipendije je dobilo 10 učenika i to četiri učenika prvog razreda i šest učenika drugog razreda. Stipendije će dobivati Markežić Andrei, stolar i Oprtlja, Zugan Tedi, stolar iz Umaga, Maretić Miran, zidar iz Pazina, Vuković Petar, strojobravar iz Buzeta, Verbanac Ivan, stolar iz Nedešćine i Škrilj Marin, tokar iz Gračišća, koji su u školskoj godini 2008./2009. primali stipendije Obrtničke komore IŽ i uspješno su izvršavali svoje obveze te im se produžuje dodjela stipendija za školsku godinu 2009./2010.
Stipendije su dodijeljene i novim učenicima, Jurišić Petru, plinoinstalater iz Pule, Mandić Žanu, zidaru iz Medulina, Smoković Marku, stolaru iz Potpićna te Erjavac Deniju, strojobravaru iz Karigadora.
Učenici će se stipendirati u iznosu od 1.000 kuna, tijekom svih 12 mjeseci, od čega OKIŽ daje 500 kn, a Ministarstvo gospodarstva 500 kn.
Za stipendije se ove godine prijavilo sedam učenika za četiri slobodna mjesta. Učenici su odabrani prema slijedećim kriterijima: uspjeh u školi, vanškolske aktivnosti, udaljenost od mjesta stanovanja do škole te socijalnim uvjetima. (E.O.)

Facebook komentari