Dramatično u Uljaniku: Bura uzrokovala pad platforme i udar u drugo plovilo VIDEO

SRUŠENA I MALA MONTAŽNA HALA NA OTOKU
Olujna bura od ranih jutarnjih sati uzrokuje velike probleme u Puli i okolici.
Dramatično je bilo jutros u pulskoj luci kada su orkanski udari otkačili platformu privezanu u brodogradilištu Uljanik. Kako saznajemo od očevidaca u jednom od jačih naleta bure popuicali su konopi na platformi koja se otkačila i nošena burom zaplovila na južnu stranu zaljeva, točnije  na molo Luke Pula. U naletu platfotme stradalo je jedno plovilo, a i molo unutar Luke Pula je ozbiljno oštećeno. Prije samog udara interventne ekipe Uljanika su pokušale s remorkerom udaljiti plovila i izbjeći štetu, međitim u tome nisu uspjeli. Od siline sraza s platformom  brodica koja se nalazila na vezu u Luci Pula  doslovno je spljoštena a kasnije i potopljena. 

Kako je to izgledalo možete pogledati u ekskluzivnoj snimci Regional Expressa.

Iz Korporativnih komunikacija samog brodogradilišta Uljanik pristiglo je pojašnjenje situacije:

"Danas, 13. studenog 2017., tijekom jutarnjih sati uslijed orkanskih naleta bure popucali su privezi na gradnji 520 te se brod približio i u konačnici udario u jedno veće plovilo i sam mol unutar luke Pula. Brod je zaustavljen i osiguran, radnici i posada iskrcani te se radi na utvrđenju stanja i okolnosti.

S obzirom na udare bure i visinu nogu platforme, materijalna šteta je ozbiljna, no manja od one kakva je mogla biti s obzirom na jačinu naleta bure. Uslijed izrazito jakih naleta bure, srušila se i mala montažna hala na navozu 2 na Otoku. Sve interventne službe Uljanika reagirale su pravovremeno u oba incidenta te nema ozlijeđenih. O daljnjim zbivanjima izvještavat ćemo Vas tijekom dana" -navodi se u priopćenju.

Kako su nam potvrdili iz Luke Pula platforma je i na njihovom molu napravila štetu koju je u ovom trenutku nemoguće utvrditi...

(rex/foto Uljanik, Slađan Blaugrana Karivan,i Safet Omerović Basso)

Video vezan uz članak

Facebook komentari