U subotu otvorenje Seasplash platforme

NATJECANJE BMX BICIKALA U SKATE PARKU ROJC UZ AFTER PARTY U KLUBU KOTAČ
Već trinaestu godinu zaredom manifestacija Seasplash platforma, koja se održava tijekom mjeseca prosinca, nudi raznovrsna glazbeno-scenska događanja na raznim lokacijama koje se nalaze u Gradu Puli.

Platforma predstavlja nekoliko (sub)kulturnih stilova, kreativno participirajući u njihovoj promociji, realizirajući niz projekata kroz različite suradnje i predstavljajući ih jednom godišnje zajedno okupljene na ovoj manifestaciji.

Seasplash platforma #13 održati će se od 14. do 31. prosinca 2019. godine na raznim lokacijama u Gradu Puli, u organizaciji Udruge Seasplash, EduSplash – multimedijske platforme za edukaciju i razvoj, Pula Film Festivala te Grada Pule.

OTVORENJE PLATFORME
14.12.2019. / 12 - 17h / BMX Contest (skate park DC Rojc) - ulaz: slobodan
                    20 - 06h / After party (Klub Kotač/DC Rojc) - ulaz: slobodan

Po prvi će se puta u sklopu Seasplash platforme održati natjecanje vozača BMX bicikala, u subotu 14. prosinca u skate parku DC Rojc Pula. Natjecanje će se održati u formatu BMX Jama a pobjednike očekuju nagrade. Vratolomije vozača BMX bicikala glazbom će popratiti pulski DJ Teddy Lee. Navečer slijedi atfer party u klubu Kotač u Rojcu gdje će nastupiti; Kali Fat Dub, Filip Motovunski i Algoriddim.

TEDDY LEE je jedan od najosebujnijih pulskih DJ-a i dizajnera. Kao DJ je aktivan od 2004. godine. U njegovim setovima možete čuti široki raspon glazbenih stilova, bio to dub, hip-hop, breakbeat ili nešto što najmanje očekujete.

KALI FAT DUB je glazbeni aktivistički projekt koji se sastoji od producenta Haris Piltona i MC-a Chakka Svrake. Apokaliptični ciganski dub s balkanskom udarnom poezijom. Predstavljaju se kao; "Haris Pilton - milovatelj duša, opijač glava i rasturač kukova, viđen je u svim čergama od Vardara pa do Triglava, vatren kao flamenko u getu, hladan kao špricer u zimi, on prstima šapuće, on usnama miluje, ciganskom magijom skida uroke, prokletstva, nevinost i kurje oči, otvara srca, a kirurg nije, spaja čakre, a Hindus nije, otima konje, a konjokradica nije! O lubenicama i mladim djevojkama da i ne govorimo, čisto da ne ureknemo, on stotinu jezika govori, te čelična vrata otvara, nomad u duši komad ljudine nosi..." "Chakka Svraka - pjesnički suncokret koji plovi kroz Zion Crew, Golem, Kali Fat Dub, BarabaDubSound Kolektiv. Okrhnuo se i u Joke, Waking Dub, FOB i Tobogan. Nema stalno skrovište, pa ga možete potražiti u krošnjama najvećih gradskih četvrti, odakle uz novine i kavu, vreba posrnule građane i građanke prvoga reda i odvodi ih u drugi ili treći. Ovisno o stupnju posrnuća.

FILIP MOTOVUNSKI je drum and bass/jungle/hip hop DJ i producent iz malog gradića Motovuna u Istri. Karijeru je počeo kao producent beatova, tekstopisac i MC u svojem PCP bandu kojeg je dijelio s Ivanom Babićem iz Motovuna, a potom se bacio u produkciju svojih jungle/dnb pjesama po čemu je danas prepoznatljiv. Svoje prvo jungle/drum and bass izdanje “Ta Pa Tap EP” od pet pjesama izbacuje za kanadsku Junglexpeditions etiketu. Nešto kasnije, za isti label potpisuje Sort Dem Out EP kojeg dijeli s poznatim beogradskim producentom Rahmaneejem. Uz Big Buda, Wikluh Skya, The Green Mana, Rahmaneea i brata Yakova, Deset godina na sceni Filip obilježava duplim CD izdanjem za PDV label naziva “Ten Years Making Beats” (2016.). Izdanje sadrži 40 Filipovih autorskih djela i obrada.

ALGORIDDIM je pulski student rodom iz Koprivnice. Bavi se BMX-om nešto više od jednog desetljeća, dok u posljednjih nekoliko godina razvija ozbiljnu strast za sound system kulturom. Djeluje u sklopu kluba Kotač kao tehnička podrška za zvuk i svjetlo u prostoru kluba. U Algoriddimovoj selekciji može se pronaći mnogo svjetskih old school klasika dub glazbe, ponešto roots-a i reggae-a, pa čak i domaćih dub uradaka koje voli iskopavati iz dubokih glazbenih arhiva.

(Rex)

Facebook komentari