U Puli obilježen Dan pobjede nad fašizmom

U TITOVOM PARKU POLOŽENI VIJENCI
U Titovom parku u Puli tradicionalnim polaganjem vijenaca na Spomenik palim borcima i žrtvama fašizma Istre obilježen je Dan pobjede nad fašizmom i Dan Europe. Pročelnik Ureda Grada Pule Aleksandar Matić poželio je građanima sretan Dan Europe i Dan pobjede nad fašizmom te je uz prisustvo župana Istarske županije Valtera Flega položio vijence na Spomenik.

"Europski tjedan i Dan Europe prilika je da se podsjetimo temeljnih europskih vrijednosti: poštivanje prava čovjeka i građanina, uvažavanje kulturne i jezične raznolikosti, suradnja na svim područjima između država članica Europske unije. Stvaranje nove političke suradnje ima za cilj neponavljanje ratnih strahota koje su ostavile snažne ožiljke u prošlosti, te u podizanju ravnomjernog standarda života građana u svim dijelovima Europske unije" istaknuo je pročelnik Aleksandar Matić.

Vijence su položili i predstavnici Udruge antifašističkih boraca i antifašista Grada Pule i Istarske županije, predstavnici MUP-a, Ureda državne uprave Istarske županije, Društva Josip Broz Tito Pula, nacionalnih manjina te ostalih institucija i političkih stranaka.
(Rex)

Facebook komentari