U porečkim školama razred prvašića više

178 PRVAŠIĆA
Čak 178 prvašića krenulo je u porečke osnovne škole, što je za cijeli jedan razred više no prošle godine. Tako je u Osnovnu školu Poreč krenuo je 171 prvašić, uključujući i područne škole u Žbandaju, Novoj Vasi i Velom Maju, što Osnovnu školu Poreč čini školom s najvećim brojem prvašića u cijeloj Istri. Matična porečka škola sada broji 107 učenika u pet prvih razreda, dok ih je 25 krenulo u Novu Vas, 15 u Veli Maj te 24 u Žbandaj.

Povodom prošlotjednog prvog dana škole, gradonačelnik Poreča Loris Peršurić svim je prvašićima zaželio mnogo sreće, znanja i lijepih uspomena, a učiteljicama je podijelio i prigodne poklone kako bi početak novog razdoblja u životu bio što ljepši, ugodniji i zabavniji. Gradonačelnik je, osim djeci, mnogo sreće ali i strpljenja zaželio i roditeljima, naglasivši da je izuzetno ponosan što upravo Poreč ima najviše prvašića.

- To potvrđuje da smo grad koji stalno raste, grad koji i dalje, jedini u Istri, ima pozitivan prirodni prirast, grad koji svojoj djeci želi osigurati jednake, visoke uvjete za obrazovanje – otvorenjem novoizgrađene škole u Žbandaju, izgradnjom škole na Finidi i konačno, jednosmjenskom nastavom za svu porečku djecu, to ćemo i ostvariti, zaključio je gradonačelnik.

U drugu osnovnu školu u gradu, Talijansku osnovnu školu „Bernardo Parentin“ ove je godine krenulo sedam prvašića, a njima je mnogo uspjeha poželjela zamjenica gradonačelnika Nadia Štifanić Dobrilović.

REX

Facebook komentari