U petak misa i koncert u crkvici Sv. Elizeja u Fažani

PETAK, 14. LIPNJA U 19 SATI
Župa Sv. Kuzme i Damjana, Istarska glazbena scena mladih i Turistička zajednica Općine Fažana pozivaju vas u crkvicu Sv. Elizeja, u petak, 14. lipnja 2019. u 19,00 sati povodom Dana Sv. Elizeja i Svjetskog dana glazbe na misu i koncert klasične glazbe Dua Gitaramezzo.

Program:

19,00  - Misa u crkvici Sv. Elizeja, proslava suzaštitnika fažanske župe
19,30  - Koncert klasične glazbe, nastupaju: Duo Gitaramezzo - Nataša Antoniazzo – mezzosopran i Tvrtko Sarić - gitara
     
Svjetski dan glazbe (franc. Fête de la Musique) slavi se svake godine 21. lipnja susretima i besplatnim nastupima amaterskih i profesionalnih glazbenika na otvorenim pozornicama te gradskim ulicama i trgovima diljem svijeta. Raznim glazbenim priredbama ujedno se obilježava i kalendarski početak ljeta. Ove godine koncert ćemo održati  nakon mise  povodom Dana sv. Elizeja, suzaštitnika Fažanske župe u 19,30 sati  ispred crkvice Sv. Elizeja u fažanskim maslinicima.

Program koncerta klasične glazbe:    
        
Federico García Lorca ‎– Colección De Canciones Populares Españolas
Las tres hojas
Nana de Sevilla
Los cuatro muleros
Anda, Jaleo
Las morillas de Jaen
La Tarara
Romance de Don Boyso
El cafe de chinitas
Sevillanas del siglo XVIII

Isaac Albeniz:  Granada i Sevilla iz španjolske Suite, op.47 – gitara solo

Manuel de Falla : Siete canciones populares españolas
El paño moruno
Seguidilla murciana
Asturiana
Jota
Nana
Canción
Polo

Biografije izvođača:

NATAŠA ANTONIAZZO studirala je pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Za vrijeme studija nastupala je u Opernom studiju HNK, te bila dobitnica treće nagrade na Nacionalnom glazbenom natjecanju u Hrvatskoj, nagrade publike glazbenog natjecanja Hrvatskog radija Radio podij, te Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu. Ostvarila je i solističke nastupe na dobrotvornim koncertima za zakladu Kardinal Alojzije Stepinac. Nakon studija dobija stipendiju grada Salzburga i odlazi na Međunarodnu ljetnu glazbenu akademiju u klasu renomirane operne pjevačice Grace Bumbry i prof. Jonathana Morrisa. Nastavlja usavršavanje u Švicarskoj kod J. Morrisa i proslavljene hrvatske mezzosopranistice Ruže Pospiš-Baldani u Zagrebu.
Osim niza opernih i oratorijskih nastupa na svjetskim festivalima i kazalištima, redovito, osim kod nas, priređuje i solističke recitale u Njemačkoj, Švicarskoj i Španjolskoj gdje rado promiče vokalno stvaralaštvo hrvatskih autora. Snima i nastupa za radijske kuće kao što su Berlinski radio, Radio Lausanne, te Hrvatski radio, a od 2007. sudjeluje kao solist u opernim predstavama zagrebačkog HNK. Od 2006. članica je HDGU u Zagrebu; iste je godine sudjelovala u osnivanju Trija Elcaan kojega još čine Radovan Cavallin, klarinet i Mia Elezović, glasovir. Skladba D. Bukvića Lux aeterna u izvedbi Nataše Antoniazzo koristi se u fi lmu Sorrow Liliane Resnick koji se trenutno prikazuje na nekoliko filmskih festivala u svijetu.

TVRTKO SARIĆ rođen je Gospiću. Glazbenu naobrazbu započeo je u Rijeci gdje se tri godine školovao u klasi Nikole Jedrlinića da bi potom maturirao u Zagrebu u klasi prof. Ištvana Römera. Diplomirao je u klasi prof. Darka Petrinjaka na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji. Na Visokoj školi za glazbu u Lovranu pohađao je jednogodišnju specijalizaciju u klasi prof. Gorana Listeša. Tijekom studija i kasnije, usavršavao se na domaćim i međunarodnim majstorskim tečajevima. (V. Dešpalj, M. L. Saomarcos, A. Carlevaro). Koncertirao je u Sloveniji, Austriji, Italiji, Njemačkoj, Poljskoj, BiH, Meksiku i SAD-u. Kao solist, nastupao je s Zagrebačkom filharmonijom, Zagrebačkim solistima, Celjskim godalnim orkestrom, gotovo svim gudačkim kvartetima u Hrvatskoj, te kao član ansambla za suvremenu glazbu Cantus.

Od 2010. do 2015.godine bio je član je renesansnog ansambla Minstrel, gdje je svirao lutnju. Diskografske kuće u Hrvatskoj i Sloveniji izdale su mu pet nosača zvuka. Zadnji 2015. godine, „Serenede“ (Aquarius records) s violinistima Ivom i Tvrtkom Barač. Osnivač je i umjetnički ravnatelj nekoliko glazbenih ciklusa na području grada Gospića i Ličko-senjske županije. U zvanju višeg predavača zaposlen je na Odjelu za nastavničke studije u Gospiću, Sveučilišta u Zadru, te na Glazbenoj školi u Črnomlju. Na spomenutom odjelu 2012. godine osnovao je pjevački zbor „Degenija“.  Za „izvrsna postignuća u umjetničkom radu i vođenju Zbora“ nagrađen je, 2017. godine Rektorovom nagradom. Od 2016. godine nastupa u kvartetu gitara (Zoran Dukić, Petrit Ceku i Maroje Brčić). S Kvartetom je, 2017. godine, dobio nagradu Orlando, za koncert na 68. dubrovačkim ljetnim igrama.

(rex/foto tz fažana)

Facebook komentari