U petak ‘‘Advent u katedrali’’

PETAK, 7. PROSINCA U 20 SATI, PULSKA KATEDRALA
Večeras će se u pulskoj katedrali održati tradicionalni, 7. po redu adventski koncert Bruna Krajcara i njegovih gostiju. Ciklus koncerata počeo je prije sedam godina u muzejsko – galerijskom prostoru Sveta srca, da bi se nakon dva izdanja preselio u pulsku katedralu. Koncerti su zajedničkom inicijativom poznatog pulskog novinara Daniela Sponze i Bruna Krajcara jako dobro primljeni kod pulske publike koja svake godine dolazi u velikom broju čime je ovaj koncert postao neizostavni dio adventa u Puli.

Koncepcija koncerata je da domaćinu, pulskom skladatelju i kantautoru Brunu Krajcaru dolaze kolege glazbenici i glazbenice s kojima je on surađivao, tj. kojima je pisao pjesme.

Tako su do sada nastupili Tedi Spalato, Davor Radolfi, Marko Tolja, Jacques Houdek, Sestre Husar, a prošle godine i glazbena diva Tereza Kesovija kojoj je na posljednjem Porinom nagrađenom albumu, upravo Krajcar skladao dvije pjesme.
Ove godine Brunu će se priključiti poznata zagrebačka kantautorica Lea Dekleva s kojom je Bruno prije dvije godine snimio duet s kojim su nastupili na međunarodnom festivalu Chansone s pjesmom Igračka vjetrova, Tina Ujevića, a koju je Krajcar uglazbio.  Ta se pjesma nalazi i na novom albumu „Pozitiva“ koji će dan poslije biti predstavljen u pulskom kinu Valli u glazbeno – vizualnom programu pod nazivom „Moje pjesme, moj film“.

Upravo danas svoj 71. rođendan proslavio bi Oliver Dragojević, A i Lea i Bruno za našu najveću glazbenu legendu pisali su pjesme, pa će i to biti prilika da djelić koncerta posvete i njemu u čast.

(REX)

Facebook komentari