U NK Istri 1961 predstavljeni Vojković, Hujber i Juric

SPORTSKI DIREKTOR DARIO DABAC POTVRDIO I DOLAZAK NA POSUDBU VUKA IZ RIJEKE
Danas je u NK Istri 1961 održano predstavljanje troje novih igrača i to Marija Lovre Vojkovića, Luke Hujbera i Lovre Jurica.  

Mario Lovre Vojković je do punoljetnosti promijenio tri kluba, Hajduk U-17, Split U-17 i U-19 i Dugopolje U-19, dok je u šestogodišnjoj seniorskoj karijeri Vojković sa svojih 25 godina promijenio osam klubova i to redom Dugopolje, Imotski, Junak, Zmaj, Hajduk II, Rudeš, Krško i Ried s kojim je osvojio drugu austrijsku ligu odigravši 15 od 30 utakmica, ali mu nisu produžili ugovor za ovu sezonu.

Novi golman NK Istre je 24-godišnji Lovro Juric, koji je s Istrom 1961 potpisao ugovor na 1+1 godinu, a do sada je igrao za ekipe Dinama II (20 utakmica u 2.HNL) i Goricu, gdje je bio rezervni vratar, a u karijeri je bio i na posudbi u četvrtoligašu Dinamu iz Predavaca.

Luka Hujber je većinu nogometne karijere proveo u NK Lokomotiva Zagreb, gdje je stigao s 14 godina. Za seniorsku momčad debitirao je u sezoni 2016./2017., u narednoj sezoni 2017./2018 bio je najmlađi strijelac sezone 1. HNL, a odigrao je 14 prvenstvenih utakmica. Prošlu sezonu proveo je na posudbi u Dinamu. Luka Hujber novi je potpisao ugovor s klubom na 2 + 1 godinu.

Sportski direktor Dario Dabac je rekao da su imali razgovore s mnogo igrača i da su nakon toga odlučili da Lovro Juric bude zamjena Lovri Majkiću koji je projekt kluba i trebao mu je netko da mu puše za vratom i njihova odluka je pala na Jurica. Što se Hujbera tiče, bio je mladi reprezentativac i kako kaže Dabac, svi u klubu su sretni što je došao.

"Mario Lovre Vojković je po prirodi ljevak i sami znate koliko je teško naći pravog beka, te će on biti jaka konkurencija na lijevom beku, s time da ćemo ga moći koristiti i na desnom." - rekao je Dario Dabac, koji nam je na kraju i potvrdio dolazak na posudbu i s pravom otkupa Mateja Vuka iz Rijeke, koji igra na lijevom krilu, a također je rekao da će do sutra doći još jedan igrač.

(Dorijan Vrkljan/foto Manuel Angelini)

Facebook komentari