U Istri 1961 predstavljeni Čondrić, Segado i Oneto

NASTAVAK PREDSTAVLJANJA NOVIH IGRAČA
Danas je u NK Istri nastavljeno predstavljanje novih igrača, a na red su došli Josip Čondrić, Španjolac Arturo Segado i Argentinac Tomas Oneto.

Josip Čondrić, došao je iz Rudeša, a bivši golman je Zagreba, a posljednjih pet godina branio je za HAŠK, Trešnjevku i Bistru. Čondrić je u prošloj polusezoni bio ponajbolji golman 1.HNL, tako da se je ove godine i Dinamo zainteresirao za njega, ali kako sam kaže nakon što je izvagao, odlučio je doći skupa sa španjolskom korporacijom u Istru 1961, gdje očekuje da će konstatno braniti, što mu u Dinamu baš i ne bi bilo omogućeno pored Zagorca i Livakovića. Po njemu, imali su dosta vremena da se upoznaju i očekuje da će biti sve najbolje u ovoj sezoni, ali će im trebati strpljenja javnosti da se uigraju, a najveći hendikep u utakmici protiv Slaevn Belupa vidi u činjenici da nisu svi igrači registrirani iz proceduralnih razloga.  

Arturo Segado, došao je također iz Rudeša, igrač je Alavesa u kojeg je došao iz Malage B. Interesantno je da je u 26 utakmica za Rudeš, jedini gol postigao baš nedjeljnom gostu Slaven Belupu, a nema ništa protiv da se to ponovi.

Tomas Oneto je stoper iz Argentine, gdje je igrao za prvoligaša Club Atlético Talleres s kojim je imao ugovor do 2020. godine, kaže da je uočio razlike u europskom i južnoameričkom nogometu, jer u Argentini se igra više duel igra, dok ovdje više kombinatorike.

(rex)

Facebook komentari