U DORH priveden ubojica mladog Nijemca Edo Sedić iz Zagreba

DORH BI TREBAO PREDLOŽITI SUCU ISTRAGE ISTRAŽNI ZATVOR ZA UBOJICU
Jutros u 9:15 sati Edo Sedić (32) iz Zagreba priveden je u Državno odvjetništvo RH u Puli, zbog ubojstva mladog Nijemca Patricka Bessingera (23) iz Unterpollinga. U DORH-u će Sedić biti ispitan, nakon čega bi državni odvjetnik trebao predložiti sucu istrage da mu se odredi istražni zatvor, budući da se radi o ubojstvu. Državno odvjetništvo provest će istragu koja uključuje prikupljanje dokaza, ispitivanje svjedoka i druge istražne radnje

Nakon toga, DORH bi trebao podignuti optužnicu protiv ubojice.

POLICIJSKI IZVJEŠTAJ:

Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 32-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo ubojstvo.

Naime, 16. srpnja oko 21.15 sati, skupina njemačkih državljana susrela je u ugostiteljskom objektu na Puntiželi nepoznatog muškarca, kojem je 23-godišnji njemački državljanin dao kompliment, no muškarac je to shvatio kao uvredu i verbalno je napao njemačke državljane. Nakon što su njemački državljani napustili ugostiteljski objekt, pješice su se uputili prema Fažanskoj cesti. Budući da ih je nepoznati muškarac pratio, oko 22.40 sati zaustavili su se na Fažanskoj cesti i obratili mu se, na što je muškarac izvadio nož i počeo njime mahati, pri čemu je 23-godišnjeg njemačkog državljanina ozlijedio u predjelu prsišta. Ozlijeđeni mladić je nakon toga pobjegao s prijateljima na terasu jednog ugostiteljskog objekta u Ulici Mala Vala, gdje mu je pružena pomoć. Zbog zadobivenih ozljeda, prevezen je u pulsku bolnicu, gdje je 17. srpnja u 1.45 sati preminuo.

Policijski službenici pronašli su počinitelja, 32-godišnjeg hrvatskog državljanina, 17. srpnja oko 00.20 sati na plaži na Puntiželi, uhitili ga i priveli u policijsku postaju. Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 18. srpnja nakon ponoći, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.

(rex/foto Elvis Malagić)

Facebook komentari