U četvrtak otvaranje zelene tržnice i ribarnice u Puli

NA TRŽNICI ĆE BITI POSEBAN REŽIM
Nakon objavljene nove mjere Stožera civilne zaštite RH o mogućnosti otvaranja zelenih tržnica i pregleda zelene tržnice kojeg su izvršili predstavnici Stožera civilne zaštite IŽ, najavljeno je otvaranje istih u Puli. Prema tome zelene tržnice i ribarnice u Puli otvaraju se u četvrtak 9. travnja 2020. godine, a radno vrijeme bit će kao i do sada: od 8 do 13 sati. U nedjelju – na dan Uskrsa te na uskrsni ponedjeljak, za obje pulske tržnice će biti neradni dani.

Da bi ponovan rad bio moguć izvršila se reorganizacija prodajnih mjesta kako bi prodaja i kretanje zelenim tržnicama bili usklađeni prema naputcima Stožera civilne zaštite RH. Tako će svaki zakupac dobiti po jedno prodajno mjesto koje će biti dovoljno udaljeno od drugog prodajnog mjesta, a bit će osiguran i potreban prolaz za kupce. U sklopu ove odluke uključuje se u rad i ribarnica isto tako po privremenim i izvanrednim uvjetima raspodjele prodajnih mjesta. Na taj će način svi dobiti priliku i imati osigurano mjesto za prodaju, a kupci lakši i sigurniji pristup.

Pozivaju se svi posjetitelji i zakupci da se nastave pridržavati svih propisanih i predloženih mjera te uputa Stožera civilne zaštite RH. Adventske kućice ostat će na istoj poziciji ne bi li bile spremne za eventualnu uporabu.

Molimo javnost da poštuje sve preventivne mjere kako bi svojim ponašanjem omogućili trgovcima da rade u ovim iznimno teškim uvjetima. Uputa za kupce i posjetitelje tržnica je da:

- ne stvaraju gužve već da se kreću prema uputama zaštitara ili redara u sklopu tržnice;
- uvažavaju propisanu udaljenost od 2 metra između 2 kupca;
- koriste sredstva za dezinfekciju koja se nalaze u prostoru tržnice, a osobno da dolaze sa svojom zaštitnom maskicom i rukavicama.

(REX/FOTO Manuel Angelini)

Facebook komentari