Tjedan posvećen građanima započeo u najboljem stilu

TJEDAN POSVEĆEN GRAĐANIMA I GRADU UMAGU
Sunce, miris cvijeća, glazba i sport obilježili su početak proslave najljepšeg tjedna grada Umaga. U petak 29. travnja, umaška Nova obala postala je mjesto okupljanja za zaljubljenike u cvijeće, bilje, ali i ples i dobru zabavu. Povodom međunarodnog dana plesa i prvog vikenda posvećenog građanima grada Umaga, gradonačelnik Vili Bassanese svečano je otvorio 19. Sajam cvijeća „Umag Floria“ i plesni festival, „Umag pleše-Umago balla“ u
organizaciji Zajednice Talijana „Fulvio Tomizza“ Umag, Grada Umaga i Turističke zajednice, koji se nastavio sve do 20 sati predstavivši brojne dječje i odrasle plesne skupine koje djeljuju na području Umaga.

Nakon kratkog odmora, Nova je obala u subotu 30. travnja 2016. g. doživjela pravi „boom“ posjetitelja već u ranim jutarnjim satima. Uz mnogobrojne izlagače na sajmu cvijeća koji su imali zaista pune ruke posla, u 10:00 sati krenula je iznimno dobro popraćena javno-zdravstvena manifestacija „Hoditi i zdravi biti“ pod inicijativom Zavoda za javno zdravstvo IŽ-a, a startao je i IV. Kup Grada Umaga u pljočkanju. No, to nije sve jer se istovremeno okupilo i stotinjak vrlo atraktivnih i raritetnih old timer automobila povodom tradicionalne 7. Međunarodne izložbe povijesnih vozila koji su, nakon jutarnje prezentacije u centru grada, krenuli defile vožnjom umaškim ulicama te putem turističkih naselja Punta, Stella Maris, Katoro i Savudrija. Predivan sunčan dan dodatno je istaknuo ljepotu i svestranost našega grada, a veliki broj posjetitelja govori o uspjehu organizatora da osmišljenim programom zainteresirju sugrađane, posjetitelje i turiste.

U večernjim se satima program preselio na prepuni Trg slobode, gdje je održan koncert koji je Grad Umag poklonio svim Umažankama i Umažanima povodom njihovog dana. Odlično raspoloženi Luka Nižetić zabavljao je brojnu publiku puna dva sata starim i novim hitovima, a raspjevani obožavatelji iskoristili su svaku priliku da Luki prenesu svu toplinu i ljubav našeg prekrasnog grada. (Rex)

Facebook komentari