Svjetski dan zaštite okoliša 5. lipnja u Medulinu

SAJAM, PREDAVANJE O JESTIVOM I LJEKOVITOM BILJU, FILMOVI I IZLOŽBE
U sklopu projekta "Saberi se - poberi sve, odvoji opasno – pospremi korisno" Općina Medulin kao nositelj projekta, s Gradom Vodnjanom provodi izobrazno - informativne aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom.

U srijedu, 5. lipnja na Placi u Medulinu i 3mc-u, Centar 58, u sklopu projekta obilježit će se Svjetski dan zaštite okoliša.


U sklopu programa održat će se:
- Sajam razmjene odjeće, stvari, knjiga, nakita, CD-a, igračaka...,
- Radionica oslikavanja platnenih vrećica za djecu,
- Predavanje o ljekovitom i jestivom bilju "Ča znadu biljke" 
- DJ Tedy Lee, koji će se pobrinuti za dobru atmosferu,
- Projekcija kratkih animiranih filmova Udruge Zelena Istra „Cijena ugljena“ i „Zarobljenici ugljena“,
- Proglašenje pobjednika školskog natjecanja u izradi GIVE BOX-a i dodjela nagrada,
- Izložba radova učenika OŠ Dr. Mate Demarina Medulin.

Tijekom manifestacije mještani općine Medulin će se moći prijaviti za dodjelu besplatnog kompostera.
 
Udruga airsoft klub MUTILA u suradnji s udrugama Sakramenski i Format provodi projekt očuvanja, valorizacije i promocije istarskog identiteta, tradicije, kulture i običaja „Kulturni krug po općini Medulin“ kojeg sufinancira Zaklada. 
U sklopu ovog projekta članovi Udruge organiziraju predavanje o autohtonom jestivom i ljekovitom bilju „Ča znadu biljke" u 18.30 sati, u Multimedijalnom centru Općine Medulin. Uz samo predavanje, u prostoru medulinskog multimedijalnog centra posjetitelji će moći kušati domaće, zdrave i ukusne sladolede, sokove, čajeve i smoothie na bazi bilja i voća.

Placa u Medulinu bit će zatvorena za promet, te će se na otvorenom od 18 sati odvijati SWAP program „TiDam- TiDaš sajam razmjene u Medulinu“. 

Što je SWAP?
Swap događaji su vrlo slični buvljacima. Razlika je samo u tome što se na swap događajima odjeća razmjenjuje i što se ne naplaćuje! Ono što nama nije dobro nekome može biti savršeno i obrnuto!
Razmjena nije direktna, već ostavljamo stvari koje poklanjamo, a izabiremo stvari koje nam trebaju iz cjelokupne ponude. Višak se donira u dobrotvorne svrhe. Obilježje swap događaja je i dobro druženje uz muziku i piće.

Koja su pravila?
1. Prilikom dolaska, na info-punktu ostavite predmete koje želite donirati (ne više od 10- tak), volonteri će upisati u tablicu vrstu i količinu predmeta. Za svaki predmet dobit ćete BON. Bonove možete zamijeniti za željene predmete iz ponude. Zadnjih sat vremena- razmjena će biti moguća i bez bonova-do isteka zaliha,
2. U obzir dolaze igračke, odjeća i modni dodaci, dobrodošli su svi "fora" i "otkačeni" komadi odjeće, knjige, stripovi, ploče, CD-i, igrice, kućanski aparati, decor predmeti, slike, okviri i sl.
3. Molimo da donesete stvari koje su očuvane, čiste, bez fleka, u funkciji i ispravne.

Organizacija manifestacije je sufinancirana u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija.
Projekt "Saberi se - poberi sve, odvoji opasno – pospremi korisno" je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 583.243,51 kn, a bespovratna sredstva Kohezijskog fonda iznose 495.756,93 kn.
Aktivnosti povezane uz predavanje „Ča znadu biljke“ dio su projekta Kulturni krug po Općini Medulin financiranog od Općine Medulin i Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz Fonda gradova i općina.

(REx)
 

Facebook komentari