Sutra u INK Pula, ‘‘Jesenja sonata’’ sa Mirom Furlan

UTORAK, 24. SIJEČNJA 2017. U 20 SATI, MALA SCENA INK
U utorak, 24. siječnja 2017. u 20 sati, na maloj sceni INK Gradskog kazališta Pula upriličiti će se gostovanje JESENJA SONATA, iz produkcije Drame HNK Ivana pl. Zajca Rijeka.

AUTOR: Ingmar Bergman
REDATELJICA: Ana Tomović
IGRAJU: Mira Furlan, Marija Tadić, Jelena Lopatić, Leon Lučev

Majstor portretiranja kompleksnih i nepovratno zamršenih ljudskih odnosa, Ingmar Bergman 1978. godine piše Jesenju sonatu, koncentrirajući se na lik slavne pijanistice Charlotte koja se, potresena smrću svoga muža, nakon godina odsutnosti vraća u svoju obiteljsku kuću. U njoj je, kao i godinama prije, čekaju njezine kćeri Eva i Helena, koje i dalje žive posljedice nedostatka majčine ljubavi. Ona je svojedobno, dvojeći između obitelji i umjetničkog poziva, izabrala pijanističku karijeru na koncertnim pozornicama diljem svijeta. Kćeri iznova pokušavaju pridobiti majčinu pažnju u nadi da će se davno narušeni odnosi ponovno uspostaviti.

No, Charlottin povratak pokrenut će cijeli niz neprežaljenih zamjeranja i neizgovorenih optužbi te razotkriti traumu obitelji koja se nepovratno izgubila u međusobnom optuživanju. Preispitujući nekada davno donesene odluke, Bergman se ne pita jesu li one dobre ili
loše, nego jesmo li sposobni živjeti njihove posljedice, te kakve posljedice odabir vlastite slobode i dosljednost svome karakteru ostavlja na druge, posebno one najbliže. Ulogu Charlotte, koju je u slavnom filmu glumila Ingrid Bergman, u predstavi Jesenje sonate utjelovit će Mira Furlan.

Predstava se izvodi u dogovoru s društvom „Josef Weinberger Limited, London”, u ime Zaklade Ingmara Bergmana. (rex)

Facebook komentari