Sunčano “Proljeće na markatu” u Puli

OD UTORKA 18.TRAVNJA DO PETKA 12.SVIBNJA
"Proljeće na markatu"  u Puli potrajat će sve do 12. svibnja 2017. godine. "Proljeće na markatu" organiziraju Tržnica d.o.o. Pula i Turistička zajednica grada Pule.

Na trgu pored zgrade tržnice postavljeno je 6 kućica koje će svakoga dana imati neku drugu ponudu; od ugostitelja koji će nuditi jela po prigodnim cijenama, do rukotvorina petkom te izlagača Mirisa i okusa markata u subotu kao već poznatu tradiciju na pulskoj tržnici.

"Ovo je možemo reći jedan nastavak događaja koje smo i prethodnih godina inicirali na temu gastronomije i promocije autohtonih proizvoda te na taj način obogaćujemo ponudu za sve naše sugrađane i posjetitelje. Od ponedjeljka do četvrtka, svakoga dana moći ćete degustirati jela po prigodnim cijenama. Zahvaljujem na odličnoj suradnji s Cehom ugostitelja i Udruženjem obrtnika," naglasila je direktorica Turističke zajednice grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj.

Sudjeluje  ukupno 12 ugostitelja koji će svaki dan od ponedjeljka do četvrtka nuditi razna jela; maneštra, fuži s rukolom ili šugom, ravioli sa skutom, špinatom i kozicama, šugo od lignji s palentom, taco i chilli con carne, salata od hobotnica s krumpirom, filet ribe u škartocu, brodet od ribe s palentom, hobotnica in forno te brojna druga jela koja možete i ponijeti kući. Cijene jela kretat će se od 15 do 39 kuna, a radno vrijeme ugostitelja bit će od 10 do 14 sati.

U Proljeće na markatu uključeni su sljedeći ugostitelji: Vodnjanka, Asterix, Šurida, Bukaleta, Škuža, Bodulka, El Pulari Parasol, Mediteran, Q-time, Kantina, Pleter usluge - Dom hrvatskih branitelja i Amfiteatar.

Dva ponedjeljka se neće raditi jer su praznici, kao ovaj uskršnji ponedjeljak i za 1. svibanj. U utorak, 18,. travnja, počinjeme se s predstavljanjem jela ugostitelja iz Bukalete, Škuže i Bodulke.

Petak je rezerviran za tradicionalne izlagače manifestacije HandMade by Markat a subota za Mirise i okuse markata.

Pored ugostitelja koji će nuditi jela ponedjeljkom, utorkom, srijedom i četvrtkom, priključit će im se i vinari Benazić i Babos, a bit će i proizvođači maslinovog ulja OPG Nicoletta Balija, OPG Pripuzović i OPG Komparić.  Drugi proizvođači koji će nuditi svoje delicije jesu: Vesna sirevi, Sirana Zlata, Gastro Corner - Mercatino, OPG Stipančić, OPG Laković, OPG Franjul, Blondi, OPG Bodiš, OPG Vitasović, Pršutana Bani te vrijedne proizvođačice rukotvorina - Vladić pletenina, Tomić nakit od papira, Kolić modelirana žica i Čević Gobo sapuni.

Gastronomska ponuda bit će u programu od ponedjeljka do četvrtka, petkom će se predstaviti vrijedni izlagači manifestacije HandMade by Markat, a subotom proizvodi Mirisi i okusi markata.

Dostavljamo vam raspored izlagača i što sve posjetitelji mogu degustirati u pojedinim danima u tjednu. 

Tako će se 6 dana u prigodnim kućicama predstaviti sljedeći izlagači:

ponedjeljkom će se predstaviti (24.4. i 8.5.): Vodnjanka, Asterix, Šurida, Sapori Radix, OPG Pripuzović (ulje), Vina Babos, svaki utorak (18.4.; 25.4.;2.5. i 9.5.): Bukaleta, Škuža, Bodulka, Vesna sirevi, OPG Balija Nicoletta (ulje), Vina Benazić, svaku srijedu (19.4.; 26.4.; 3.5. i 10.5.): El Pulari Parasol, Mediteran, Q time, Sirana Zlata, OPG Marino Pripuzović (ulje), Vina Benazić, četvrtkom (20.4.; 27.4.; 4.5. i 11.5.): Kantina, Dom branitelja, Amfiteatar, Gastro Corner, OPG Komparić Marko (ulje), Vina Babos, petkom (21.4., 28.4., 5.5., 12.5.): 6 izlagača manifestacije HandMade by Markat , i u subotom izlagači Mirisi i okusi (22.4., 29.4., 6.5.): OPG Stipančić, OPG Laković, OPG Franjul, Blondi, OPG Bodiš i OPG Vitasović zajedno te OPG Brig i Pršutana Bani.

Također vam dostavljamo menije ugostitelja,  te će se nuditi sljedeće delicije:

ponedjeljkom (24.4. i 8.5.) - Vodnjanka će nuditi maneštru i fuže s rukolom ili šugom, a pizzeria Asterix - pizzete i pizzu s nutelom, restoran Šurida imat će u ponudi šugo s domaćim njokima i palentu sa šugom od sipa,

utorkom (18.4., 25.4. te 2.5. i 9.5.) svoje menije predstavljaju:  Bukaleta - maneštra, tripe i salata od hobotnice s krumpirom, Škuža - šugo od divljači s pljukancima i šugo od lignji s palentom, te Bodulka iz Šišana - riba u škartocu i brodet s palentom,

srijedom (19.4., 26.4., 3.5. i 10.5.) - El Pulari Parasol - chili con carne i Taco (Carnitas) de Puerco, a Mediteran donosi maneštru s koromačem i kobasicom te pohanu šniclu s krompir salatom, Q-Time će nuditi - bruskete s mozzarelom i pršutom, tjesteninu s pršutom i rukolom,

četvrtkom (20.4., 27.4., 4.5. i 11.5.) - Kantina će imati na meniju pljukance i tunu, Dom branitelja Pleter usluge domaće fuže s goveđim gulašom ili s varivom, zatim raviole sa skutom, kozicama i špinatom, a restoran Amfiteatar - hobotnicu "in forno", filet ribe "u škartocu" i riblji brodet s pečenom palentom.

Vjerujemo da će brojna jela biti po vašem ukusu i da ćete doći na pulsku tržnicu na marendu, a ponuđena jela moći ćete i ponijeti te kušati u vašem domu ili na poslu.

(REX/ Manuel Angelini)

Facebook komentari