Subota u znaku snijega i kiše

OPREZ U PROMETU!
Kao i po svim najavama meterologa dio Istre i Kvarnera probudio se pod snijegom, uz vrlo niske tempreature zraka koje su zahvatile sve dijelove naše regije. U nastavku donosimo Istrametovu vremensku prognozu za vikend i oprezno u prometu! 

SUBOTA - Oblačno vrijeme uz povremene oborine. U gorju će padati obilan snijeg, naročito prijepodne i sredinom dana. S daljnjim zahladnjenjem kiša će u snijeg prijeći i u središnjoj Istri te riječkom zaleđu iznad 250 metara nadmorske visine, mjestimično uz stvaranje pokrivača. Uz jače oborine snijeg može nakratko zalepršati i uz obalu, naročito poslijepodne. Puhat će umjerena i jaka bura, na Kvarneru lokalno s olujnim udarima, krajem dana na moru zapadne Istre nakratko će zapuhat sjeverozapadanjak. Minimalne temperature od 0 do 3 °C, maksimalne dnevne od 2 do 5 °C.

NEDJELJA - U noći oblačno vrijeme uz mjestimične slabe oborine, u unutrašnjosti Istre snijeg, a uz obalu susnježicu. Danju će prevladavati djelomice sunčano vrijeme, navečer uz porast visoke naoblake sa zapada. Puhat će slaba do umjerena, još prijepodne lokalno jaka bura, navečer levant. Jutro hladno uz temperature zraka od -5 do 0 °C, dnevne vrijednosti kretat će se između 5 i 9 °C, u području sa snijegom bit će malo niže. (Rex/Istramet/Foto: HAK)

Facebook komentari