Studenti Politehnike posjetili Rimac Automobile

PRAKTIČNA NASTAVA NA TERENU
Studentski zbor Politehnike Pula održao je u ponedjeljak, 12. ožujka jednodnevni studijski posjet tvornici automobila Rimac Automobili. Posjet je organiziran kao dio praktične nastave i obavezan za sve redovne studente Politehnike Pula.

Rimac Automobili je hrvatska tvrtka za proizvodnju vrhunskih električkih vozila osnovana 2009. godine sa sjedištem u Svetoj Nedelji.
Rimac Automobili je razvio i predstavio automobilski koncept električnog automobila ConceptOne, koji je kasnije krenuo u serijsku proizvodnju. Prvi put je predstavljen svjetskoj javnosti 2011. godine na najvećoj svjetskoj izložbi automobila Internationale Automobil-Ausstellung u Frankfurtu.

Studenti koji se uglavnom obrazuju na polju elektrotehnike, elektronike, informatike, tehnologije i srodnih smjerova su u sat i pol vođenog razgledavanja studenti mogli iz prve ruke dobiti informacije i vidjeti visoko sofisticirane konačne proizvode tvornice iz Svete Nedjelje. Studenti su uživali razgledavajući najpoznatiji super automobil Concept One i njegovpg mlađeg brata C_Two koji je prije nekoliko dana imao svjetsku premijeru u Ženevi, a uskoro će imati predstavljanje u New Yorku.

Osim Rimac Automobile, studenti su jučer posjetili i Multimedijsku izložbu 'Nikola Tesla - Mind from the Future' u Domu hrvatskih likovnih umjetnika u Zagrebu koja prati Teslin život od rođenja do smrti, ali na posve nov način - kao nadahnuta interaktivna instalacija u kojoj se prožimaju film, animacija, videoumjetnost, skulptura, slika i tehničke inovacije.
Izložba o životu Nikole Tesle proglašena je izložbom godine! (rex/Foto: Marko Zubonja)

Facebook komentari