Stražarenje ispred Carlijeve 15 zbog postavljanja VIP-ove antene-VIDEO

GRAĐANI NOVE VERUDE ZABRINUTI ZA DJECU ZBOG ZRAČENJA
Nakon što su mještani Nove Verude protekle srijede spriječili postavljanje antene mobilne telefonije domaćeg teleoperatera vip na krov privatne kuće jednog stanara Carlijeve ulice 15, sami se okupljaju u znak protesta i stražare da se ne bi desilo montiranje antene.

   Kako su nam tada naveli prvi susjedi Robert Duras i Ivan Rudan, stanari su revoltirani zbog namjere jednog susjeda da na svoj krov kuće postavi telekomunikacijsku antenu ističući bojazan od štetnog elektromagnetskog zračenja na zdravlje svih ostalih stanara, posebice zbog velikog broja djece.

   U ime stanara Robert Duras je izjavio da su radove na krovu kuće u Carlijevoj 15 uhvatili pri kraju, jer je cijela operacija rađena u tajnosti. Po njemu Hrvatska je jedina zemlja u kojoj nije potrebno ishoditi nikakvu lokalnu dozvolu, niti dozvolu od ljudi koji žive u blizini takve bazne stanice te je to razlog što je došlo do ovgo protesta, a cilj je ne samo protiv ove bazne stanice, već da se akcija proširi na cijelu Istru i Hrvatsku.

   ''Antenu mogu staviti samo preko nas, morati će nas gaziti, do sada još nisu uspjeli, a postoji puno primjera u Hrvatskoj, jedan i u Puli, gdje su nakon napada medija odustali od toga.'' - rekao je Robert Duras te je rekao da će krenuti s potpisivanjem peticije, a da će u nedjelju 27. rujna imati protest na kojem će biti predavanja o svim štetnostima ovakvih baznih stanica i njihov utjecaj na zdravlje ljudi. (Dorijan Vrkljan/foto i video: Safet Omerović Basso)


 

Video vezan uz članak

Facebook komentari