Sporazum o suradnji između Obrtničke komore IŽ i HR Partners

POMOĆ TURIZMU I UGOSTITELJSTVU OKO RADNE SNAGE
Danas je u prostorijama Obrtničke komore Istarske županije potpisan sporazum o suradnji između Obrtničke komore i HR Partners iz Budve, a sve kao pomoć turizmu i ugostiteljstvu oko uvijek potrebne radne snage.

Predsjednik Obrtničke komore Istarske županije Robert Momić naglasio je da potpisivanje ovog sporazuma je veoma značajno kad znamo koliko turizam žudi za kvalitetnim ugostiteljskim i turističkim kadrom.

- Za sada će ova suradnja biti usmjerena prema turizmu i ugostiteljstvu, ali očekujemo da se ubuduće raširi i na ostale grane gospodarstva - rekao je Robert Momić.

Predsjednik CEHA ugostitelja Obrtničke komore Istarske Županije Stanislav Briškoski je naglasio da je ugostiteljima u ovom trenutku radna snaga vrlo bitna i stalno se radi na povećanju ugostiteljskih djelatnika.

- Trebamo kvalitetnu radnu snagu i veselimo se suradnji s firmom HR Partners, koja se pokazala kvalitetnom u ovom segmentu gospodarstva. - istaknuo je Briškoski.

Veliša Stamatović, vlasnik HR Partners je istaknuo da je to firma koja djeluje na području Srbije, Crne Gore, BIH, Slovenije, Republike Srpske, a da ove godine otvaraju i ured u Zagrebu. Razlog dolasku u Hrvatsku i otvaranje filijale u Zagrebu je stalna potreba hrvatskog turizma i ugostiteljstva za kvalitetnom radnom snagom.

- U HR Partnersu je zaposleno 70 ljudi, a isto toliko smo uspješno ljudi zaposlili prošle godine u kratkom periodu u ugostiteljsko-turističkom sektoru u RH, s time da smo tek u lipnju ušli u suradnju s Hrvatskom, a već ove godine imamo potražnju deset puta veću. Sličnu situaciju smo s radnom snagom imali i u Crnoj Gori gdje je prije deset godina bila velika potražnja za kvalitetnom radnom snagom, pa smo edukacijom došli do njih i sad je stanje stabilizirano, a tako bi se trebalo dogoditi i u Hrvatskoj za 5-6 godina. - rekao je Stamatović.

(DV/foto Manuel Angelini)   

Facebook komentari