Snijeg u središnjoj Istri

TEMPERATURE PADAJU…
Središnju Istru jutros je zabijelio snijeg. Pada na Pazinštini, a najviše je palo na Ćićariji… Meteo portali još uvijek prikupljaju podatke o padalinama…
Prema meteo najavama za danas, u unutrašnjosti Istre te u riječkom zaleđu iznad 200 m.n.v. padat će susnježica i snijeg uz stvaranje pokrivača, a uz obalu susnježica i kiša. S jačanjem oborina u drugom dijelu dana snijega lokalno može biti i uz obalu te u višim dijelovima Cresa i Krka. Na Učki i Ćićariji očekuju se obilnije količine snijega. Puhat će slaba do umjerena bura i istočnjak, u drugom dijelu dana dodatno će ojačati, naročito na Kvarneru. Jutarnje temperature zraka od -3 do 3 °C, dnevne vrijednosti između 3 i 6 °C.

Nakon sunčane i prohladne nedjelje, ponedjeljak nam je donio jaku promjenu vremena uz snijeg, susnježicu i kišu!
Tijekom današnjeg dana snježna granica postupno će se povući u središnju Istru i riječko zaleđe iznad 250 metara nadmorske visine.
Do kraja dana na tom je području izgledno stvaranje snježnog pokrivača koji iznad 300 m.n.v. može biti i zamjetniji. S jačanjem oborina u večernjim satima snježna granica ponovno će se sniziti, mjestimice sve to obale!

Na Učki i Ćićariji očekuju se obilnije količine snijega, postojeći pokrivač lokalno će se podebljati za 30-ak centimetara. Snijeg je izgledan i u višim dijelovima Cresa i Krka.
Puhat će uglavnom slaba do umjerena bura i levant, a tek navečer slijedi njezino jačanje što će biti predznak slabljenja i odmicanja oborina.

U utorak smirivanje padalina, ali još hladnije!
Postupno smirivanje vremena očekujemo u utorak, no zadržat će se pretežno oblačno vrijeme. Glavno obilježje vremena biti će bura koja će doprinositi osjećaju hladnog vremena.
U noći pretežno oblačno vrijeme uz mjestimične slabe oborine, u unutrašnjosti Istre snijeg, a uz obalu susnježicu i snijeg. Danju će se vrijeme postupno smiriti uz prestanak oborina i kidanje naoblake. Puhat će umjerena i jaka bura, na dijelu Kvarnera s olujnim udarima. Bura će poslijepodne postupno slabiti. Jutarnje temperature zraka od -1 do 3 °C, dnevne vrijednosti između 3 i 6 °C, u području sa snijegom nekoliko stupnjeva Celzija niže.

U noći na srijedu slijedi smirivanje vjetra i razvedravanje, stoga se temperature zraka po kotlinama unutrašnjosti Istre u četvrtak mogu sniziti i na -10 °C, javlja IstraMet.

Srijeda donosi djelomice sunčano vrijeme, povremeno uz umjerenu naoblaku. Puhat će slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak. Jutarnje temperature zraka od -7 do 0 °C, dnevne vrijednosti između 5 i 8 °C. (rex/Izvor IstraMet/Foto Facebook Istramet/Zoki Chao)

Facebook komentari