Sindikati Uljanika pripremaju nove akcije za sutra

SASTANAK UPRAVE I ŠTRAJKAŠKOG ODBORA BEZ KONKRETNIH NOVOSTI
„Svakodnevno tražimo informacije od Uprave o tome ima li novosti od Ministarstva gospodarstva i Vlade“, kaže predsjednik Štrajkaškog odbora Uljanika Boris Cerovac na početku novog radnog tjedna u kojem radnici Uljanika štrajkaju. Ovo je bilo ključno pitanje o kojem su jutros razgovarali na sastanku s Upravom. Danas je štrajkaški odbor održao sastanak na kojem su sudjelovali predsjednik uprave, ostali članovi i svi direktori Uljanikovih društava. „Iz uprave kažu da su od petka vođeni određeni razgovori, ali da nam za sada ne mogu reći ništa konkretno. Nešto se događa, ali to može biti pozitivnog ili negativnog karaktera. Već previše puta su nam davali pozitivne informacije, što bi potaknulo veselje kod radnika, a onda bi se ispostavilo da nema pozitivnih pomaka.  Bolje ostati u neznanju dok ne dobijemo prave konkretne informacije“, oprezan je Cerovac.

Bliži se ročište na kojem će biti odlučeno ide li Uljanik brodogradilište d.d. u stečaj. Prema riječima Borisa Cerovca, ako Vlada tijekom ovog tjedna da pozitivne informacije, to će sigurno utjecati i na odluku suca u Rijeci ovog petka, 29. ožujka. „Onda bi on mogao dosuditi da brodogradilište ne ide u stečaj ili bar odgoditi odluku. Ako ne bude pozitivnog impulsa od Vlade, to će se sigurno odraziti i na ovu odluku“, kaže Cerovac.

Danas radnici štrajkaju na svojim radnim mjestima, a sindikati pripremaju nove akcije za sutra o kojima će pravovremeno obavijestiti javnost.

Podsjećamo, sindikati Uljanika prošlog su petka uputili dopise premijeru Andreju Plenkoviću, predsjednici Kolindi Grabar- Kitarović i predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću kojima zahtijevaju da se hitno donese odluka o restrukturiranju, a od luksemburškog brodara Jan De Nula i australskog Scenica da ne odvoze brodove iz Pule, nego da ih dovrše u Uljaniku. Još uvijek se čekaju odgovori na dopise. 

(REx)

Facebook komentari