Štrajk medicinara održan u dvorištu Mornaričke bolnice

TRAŽILA SE PODRŠKA ZA BOLJE UVJETE RADA ZAPOSLENIH U SUSTAVU ZDRAVSTVA
Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara, Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske te uz podršku Hrvatskog liječničkog sindikata danas su organizirali prosvjed „5 do 12“, od 11:45 do 12:15 sati u stražnjem dvorištu Mornaričke bolnice.

Medicinari su štrajkali s obzirom da su u tijeku pregovori za izmjene i dopune Kolektivnog ugovora za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja te da je Vlada RH već jednom odbila potpisati parafirane izmjene i dopune Kolektivnog ugovora kao i daljnju neizvjesnost pregovora o materijalnim i drugim pravima svih zaposlenika u zdravstvu.

Medicinski radnici na glas su rekli kako danas očekuju ozbiljnu ponudu od Ministra zdravstva te da se konačno shvati ono što tišti zdravstveni sustav. Nadaju se da će premijer konačno sagledati cjelokupnu situaciju i uvidjeti da se ne može više na ovakav način odnositi prema radnicima u zdravstvu.

Usred štrajka počela je padati kiša, na što su sudionici prosvjeda odmah prokomentirali: "I nebo se rasplakalo nad našom situacijom!"

Važno je napomenuti da tijekom štrajka pacijenti nisu bili bez prisutnosti medicinskog osoblja te prosvjed ni u jednom trenutku nije ugrozio njihovo zdravlje.
(Rex/foto:Elvis Malagić)

Facebook komentari