SDP Pule obilježio Dan žena na pulskoj tržnici

DOBROVOLJNE DONACIJE ZA NADIJU GRAĐANI ZAMIJENILI ZA MIMOZE
Povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena članovi gradske organizacije SDP Pule proveli su jutro prigodnim darivanjem karanfila sugrađanima na Gradskoj tržnici koji su se pod njihovim šatorom mogli okrijepiti i toplom kavicom.

SDP je današnjom akcijom primarno želio skrenuti pozornost na neravnopravan položaj žena u društvu te na nedopustivo nasilje koje u sve većem broju slučajeva prolazi nekažnjeno.

Nije dovoljno deklarativno na Dan žena izaći s cvijećem i tvrditi kako problema nema, dok su nasilnici na slobodi. SDP je kao stranka uvijek bio predvodnik u borbi za prava žena, općenitu ravnopravnost među ljudima i zaštitnik manjina jer diskriminacija ne može i ne smije postati normalna stvar. Ako dopustimo stvaranje netolerantnog i diskriminatornog društva, više nije pitanje hoće li netko kao pojedinac ili kao grupa biti diskriminiran, već pitanje je samo kada će biti diskriminiran.

Lions klub Pula na susjednom je štandu sakupljao dobrovoljne donacije za potporu u liječenju malene Nadije, a u zamjenu su građani dobili prekrasne mirisne mimoze.
(Rex/foto:Manuel Angelini)

Facebook komentari