Scuola se vraća kući. U Pulu.

15. PROSINCA - 19:30 U GALERIJI MAKINA
Nakon što je Scuola ove godine slasnim spojem kulinarske radionice, vinske degustacije i clubbing vibre tri puta osvojila tršćansku, a prije desetak dana i zagrebačku publiku, eto stiže i u svoj rodni grad Pulu, u kultnu galeriju Makina.


U božićnom izdanju Scuole Goran Zgrablić Manjada u suradnji s mladim i perspektivnim chefom Petrom Stojkovićem pokazat će nam kako reinterpretirati tradicijska istarska božićna jela u moderni finger food s Made in Istria potpisom.

Želite naučiti trikove za izradu bakalara na bijelo, jednog od tehnički najkompliciranijeg istarskog jela? Kako ga učiniti kremastim i laganijim od onega ča ga je nona delala? Kako žgvacet zapakirati u format hamburgera kojeg bi i fast food ovisnici s guštom smazali? Kako najplemenitiju istarsku paštu pretvoriti u neodoljivu infarktoidnu poslasticu?

Kuhati ne valja na suho grlo pa će hranu pratiti sjajna vina motovunskog Klaudia Tomaza, vinara čija je malvazija Sesto Senso odležana u bačvama od murve bez sumnje otvorila novu paradigmu u istarskoj vinosferi. Za one koji žele popiti više, bitiće dostupne Klaudiove butelje po podrumskim cijenama.

Sitne intervencije u prostoru galerije potpisat će Lara Bagar, pulska lifestyle novinarka i žena istančanog ukusa, koja s lakoćom koristi readymade da s minimalno sredstava postigne wow efekt dok će DJ Pez birati glazbu, nekad slatku, nekad slanu ali sigurno slubljenu sa slasnim nakuhavanjima. Sigurni smo da će svatko od njih svojim komadićem slagalice pridonijeti dase druženje pretvori u još jedan gastro clubbing za  pamćenje. 


KAD? 15. prosinca 2016, od 19h30
GDJE? Galerija Makina, Kapitolinski trg 1, Pula
KOLIKO? 190 kn, plativo isključivo unaprijed da račun Taste of Croatia zadruge
ŠTO DOBIVAM? Ne samo dobru manjadu vec i znanje kako je spraviti, 4 čaše vina i slasnu glazbenu podlogu

_________________________________________________________
INFO Za više informacija i rezervacije (radionica je ograničena na 20 ljudi)
T: +385 95 855 1962 Goran
E: info@tasteofcroatia.org
_________________________________________________________

Lipo se tratajte istrijanskom manjadon i remeduron!
Taste of Croatia tim

 

Tko je Goran Zgrablić, poznatiji kao Manjada?

Osim što ima doktorat iz laserske fizike, Goran Zgrablić je i gurmanski vagabond te strastveni ljubitelj vina sa somelijerskom titulom stečenoj pri talijanskoj udruzi somelijera AIS. Znanstveni poziv odveo ga je pet godina u Švicarsku, potom deset godina u Trst a odnedavno se napokon ustalio u svom rodnom gradu Puli. Goran je prije sedam godina pokrenuo svoj blog Manjada, jedan je od osnivača Taste of Croatia projekta a prije četiri godine započeo je svoj EatIstria projekt gdje nudi kulinarske radionice i vinske ture svim znatiželjnim posjetiteljima Istre koji žele otkriti golemo enogastronomsko blago ovog poluotoka.

Kome biste preporučili da navrati?

Onima kojima su večere sa puno slijedova i savršenim sljubljivanjem s vinima dosadne, deplasirane i preskupe. Onima kojima cilj izlaska i druženja nije samo hedonizam, nego izlazak iz svoje komfort zone da bi svi zajedno na kraju večeri shvatili da smo naučili nešto novo. Onima kojima dobra glazba predstavlja inspiraciju za kuhanje i puno im je bitnija od fensi-šmensi bešteka, stolnjaka i tanjura.

Facebook komentari