Sastanak predstavnika Britanskog veleposlanstva u Zagrebu i direktora ŽK Pula

RAZMOTRILI MOGUĆNOSTI SURADNJE
U prostorijama Županijske komore Pula 07. rujna održan je sastanak zamjenika šefa misije Britanskog veleposlanstva u Zagrebu Petera Clementsa i direktora ŽK Pula Damira Sirotića. 

Cilj sastanka bio je razmijeniti informacije i iskustva te razmotriti mogućnosti konkretne suradnje na gospodarskom planu. Petera Clementsa zanimali su trendovi i stanje investicijske klime u Istri, osobito oni koji su vezani za administrativne prepreke i složenost zakonske regulative. Također je bilo razgovora o mogućnostima suradnje u segmentu turizma, o produženju turističke sezone te o mogućnostima suradnje u razvoju tzv. industrije doživljaja.  
 
Direktor ŽK Pula upoznao je Clementsa s karakteristikama istarskog gospodarstva te s ulogom i aktivnostima HGK u međunarodnoj gospodarskoj suradnji i internacionalizaciji poslovanja. Naglasio je kako s obzirom na brojnost, u Istri dominiraju male i srednje tvrtke te je kao moguće područje suradnje predložio zajedničke aktivnosti usmjerene upravo na takve gospodarske subjekte u obje zemlje. 

Zaključeno je da postoje mogućnosti za uključivanje obiju strana u buduće zajedničke aktivnosti te da će se nastaviti kontakti u tom smjeru. REX

Facebook komentari