Rudar sinoć stigao u Oriovac, Kurtić i Macan raspoloživi

OD 13 SATI NA HNTV-u PRIJENOS UTAKMICE ORIOLIK - RUDAR
Nakon jučer odrađenog treninga na stadionu Mavrinci i ručka u Čavlima, na proputovanju za Slavoniju, nogometaši Rudara su sinoć doputovali u Novu Gradišku. Zahvaljujući angažmanu dopredsjednika Nenad Boršića, „Kovari“ su odsjeli u tamošnjem hotelu „Kralj Tomislav“, odakle će se, u nedjelju nakon doručka, zaputiti u 30-ak kilometara udaljeni Oriovac.

Nakon treninga u Čavlima otklonjena je dvojba oko nastupa kapetana i dokapetana. Naime, Ivan Macan je potpuno fit po pitanju lakše ozljede koja ga je mučila zadnjih dana, a Edisa Kurtića jedino može zaustaviti delegat utakmice, jer na lijevoj ruci ima plastični gips. No, imajući na umu pozitivna iskustva iz nekih sličnih slučajeva u bliskoj prošlosti, realno je očekivati da će ipak dobiti „zeleno svjetlo“ za nastup, pa će vjerojatno povesti labinsku momčad na slavonski travnjak, s kapetanskom trakom oko ruke.

Ovo će još više donijeti „slatkih briga“ treneru Perušku, koji između 21 potencijalnog pretendenta, koliko ih je jučer krenulo put Slavonije, mora odrediti 11 imena za početnu postavu. Upravo je to novoimenovani strateg Rudara slikovito prikazao u jučerašnjoj izjavi za Glas Istre: „U kadru je dvadesetak podjednakih igrača koji mogu odgovoriti na zahtjeve koji su pred nama. Ovo je vjerojatno najbolja momčad koju sam trenirao u svojoj nogometnoj karijeri, skup odličnih pojedinaca u jednoj još boljoj cjelini, gdje je vidno istaknut karakter i nogometno znanje.“

Kad su očekivanja u pitanju, naglašava: „Na ovu utakmicu gledam jednako kao i na prvu prvenstvenu protiv Buja ili pak na onu prijateljsku koju smo u utorak odigrali protiv Orijenta. Dakle, ne razmišljam na način da je ona sudbonosna, više ili manje važnija od neke druge. Naravno da bi svi voljeli pobijediti, i iskoristiti priliku, kad se već došlo do te faze natjecanja, ali nema potrebe stvarati pritisak oko toga“, zaključuje Peruško.

Ponovimo još jednom da se utakmica između Oriolika i Rudar igra u nedjelju 28. veljače, na mjesnom igralištu u Oriovcu, a da će je navijači Rudara, i veliki broj ljubitelja nogometa u Istri i na Kvarneru, moći vidjeti u izravnom televizijskom prijenosu na HNTV-u, na MaxTV platformi, od 12:55 minuta.

(rex/foto NK Rudar)

Facebook komentari